In cel mai rau caz se intampla asta. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. Asta spune codul penal art. 336
Cu toate aceste s-ar putea sa rami cu permisul de conducere: Permisul de conducere eliberat de autoritatea română se anulează dacă titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.
Eu te-as baga la puscarie 10 ani si ti-as anula permisul pe viata. Ce avocat, mah?
De ce? Pentru o greseala? Cum sa ganditi asa? Nu am ucis pe nimeni, mai aveam 500 de metri si ajungeam acasa! Cum sa ganditi asa? Dar altii care au si ucis sau au provocat pagube? Inchisoare pe viata? In ce lume traim.
Scapi ușor chiar și dacă ești condamnat, legile noastre sunt foarte blânde cu drogații și băuții la volan.
Menționez faptul ca regret enorm acest lucru și sunt conștient de cele întâmplate, chiar imi pare rau.
Pentru o greseala la 20 de ani fara pagube chiar merit închisoare?
Ce greseala? Daca nu ai omorat pe nimeni crezi ca a trecut? Sa asteptam sa omori pentru ca iti plac drogurile? La puscarie 10 ani si sa ti se anuleze permisul pe viata.
Și cati ani aveti daca aveți gândirea asta? 55 poate?
Cum sa gandesti asa? Pentru o greseala de care îmi pare rău pana în oase sa merit asta? Da, daca as fi prins si a 2 a oara v-as intelege!
Toti gresim
Ehhh, si baiatul de la 2 Mai poate mai avea 500m pana acasa. Diferenta e ca tu ai avut noroc si el nu. Atat.
Cat despre avocat, sanse mici sa scapi in perioada asta cand s-au intamplat atat de multe tragedii de la consumul de droguri la volan. Si nu stiu cum ar putea sa te mai ajute avocatul cand probele de sange sunt o proba incontestabila.
Daca nu ai fi fost prins, ti-ar fi parut la fel de rau? Dar fii sincer.
Ca acolo e diferenta. E mica, dar e mare.
Permisul ți se va suspenda, și poți primi închisoare cu suspendare.
Problema lui majora e ca l-au prins la 500m de casa. Ca mai avea 2 minute si scapa. Restul de 20-50-100km cat o fi condus drogat e alta discutie.
Din experiență (am un verișor în situația asta), o să ramai fără permis vreo 5 ani minim, până se finalizează cercetarea penală
Cazul 2 Mai e mult mai grav, fiindcă omușteanul a fugit de la locul accidentului, iar conform legislației în vigoare, nu se poate dovedi că era drogat în momentul producerii accidentului
Eu doar am zis ca omul de la 2 mai a avut ghinion ca a facut accident.
Cazul de fata e doar noros ca nu a facut accident.
Daca esti condamnat definitiv, indiferent de pedeapsa (inchisoare cu executare, cu amanarea executarii, cu suspendarea executarii sau cu amenda penala) permisul de conducere iti va fi anulat, avand in vedere prevederile OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.114.
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;"
Fapta ta se incadreaza la art.336 Cod penal.
Nici un avocat nu-si risca credibilitatea cand dovezile sunt clare.
Zici ca nu ai omorat pe nimeni. Dar daca omorai?
Cu un avocat fara scrupule poti scapa doar cu anularea permisului. Altfel mai stai putin si la "meditatie".
Chiar asa, in ce lume traim! Tot drogatii au drepturi iar mortii sunt vinovati.
Da meriti. Si meriti multa puscarie.
Daca iti plac prafurile atunci mananca si 10 kg o data dar stai in casa iar daca te deplasezi atunci comanda un taxi.
Poate le spui politistilor si de la cine ai cumparat prafurile.
Pari mai interesat de permis decat de anii vietii tale.
Ai grija, poti ajunge dupa gratii!
Si eu am avut 20 de ani, si nu m-am bagat in droguri, betii etc. Lasa anturajele si prostiile.
Nu cred ca scapi nici cu avocat. Data viitoare ai grija ce consumi, mai ales cand e in joc viata altora.
@forinnnn21 -Eu sper sa ia macar 10 ani de pusdcarie cu rxecutare si sa i se anuleze permisul pe viata.
Bah baiatule tu esti un nemernic de drogat. Eu te-as fi condamnat la moarte daca era o lege care sa permita asta. Ce vina au pietonii de pe trotuar ca aluia de la 2 mai i s-a parut ca-s... pasari? Tot drogat era si ala. Tu, pana sa ajungi acasa cate pasari si dinozauri ai vazut pe ssea sau trotuar?
Stiu ca ai sa vezi ce am scris chiar daca mi-ai dat ignore, criminalule.
Poate eu sunt criminal, desi nu stiu cu ce. Puteam merge in club si sa mi se bage ceva in bautura si sa iasa!
Dar asta e gandirea unora, ce sa faci.
Atat se poate in România, o tara de corupti. Infine. Sper sa scap cu amanarea aplicarii pedepsei.
Mai sus spuneai ca puteai fi pedepsit daca erai prins si a doua oara conducand drogat.
Deci nu ti-a pus nimeni, nimic in bautura.
Si inca ceva : in care bautura sa-ti puna? Deci conducvi de obicei beat dupa ce iesi din club.
Cum naiba de va dibuiesc politistii si va opresc pe astia beti si drogati? Pe mine nu m-a oprit nimeni in 30 de ani de cand am permis de conducere.
Va ganditi si voi ca betivi drogati in ce hal,, conduceti'' voi pilotii de curse cu seringa in vene?
Ti a pus marijuana in bautura?
Ce bautura era?
Ca sper ca nu alcool.
"Dar asta e gandirea unora, ce sa faci."
De ce tot o dai cu asta? Serios? Te-ai drogat de buna voie si te-ai suit de buna voie la volan. Nu ti a pus nimeni marijuana in bautura si nici nu te-a fortat sa conduci. De ce cauti scuze cand si tu stii clar ca esti vinovat.
Ce vrei sa te iertam ca e prima data? Sa ne bucuram cu totii ca de data asta ai scapat ieftin?
Asta inseamna o tara de corupti? Cand toti userii de aici te blameaza ca nu respecti legea? Asta insemna Romania o tara de corupti? Cand esti blamat ca incalci grav legea?
Doar anularea permisului ar fi cea mai buna finalizare pentru tine. Eu zic sa sper ca doar asta se va intampla.
De ce? De ce m ar inchide? Abia acum s-a bagat legea anastasia prin care se precizează ca esti inchis daca omori. Eu n am comis o astfel de faptă, cu un avocat bun, de ce m ar inchide?