| Florinnnn21 a întrebat:

Salut.
Acum 3 luni am iesit pozitiv la metanfetamina (la volan)
Fara a avea nimic asupra mea, singur fiind pe un drum de țară.
Azi, mi au venit probele de sânge, acestea fiind pozitive la THC(marijuana)
Cu un avocat bun, credeți că aș putea scăpa fara anularea permisului? Sau cu amanarea pedepsei?
Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Ioan988wk a răspuns:

In cel mai rau caz se intampla asta. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. Asta spune codul penal art. 336
Cu toate aceste s-ar putea sa rami cu permisul de conducere: Permisul de conducere eliberat de autoritatea română se anulează dacă titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.

74 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns (pentru Florinnnn21):

Dai 6000 ca sa il faci pe acest avocat fericit.
Acum sa fim sinceri...Ce sa mai apere? Mai bine iti recunosti fapta... E pe jumatate iertata, vorba aia.
Eu sper sa fi bine, si sa nu ajungi in mari probleme.

| Florinnnn21 explică (pentru Ioan988wk):

Te pup șefule, un om ancorat care nu este ultimul comunist. Mulțumesc mult!

| Florinnnn21 explică (pentru Sophieka):

Pe motive ca am fost singur, e drog de risc si nu de mare risc, n am avut la mine nimic, n am abateri, sunt chestii pe care doar el le poate afisa...

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Florinnnn21):

Omul ancorat a citat doar lit.a din cazurile de anulare a permisului de conducere, asa ca ai considerat raspunsul lui cel mai bun si i-ai multumit degeaba.
Eu nu am citat lit.a) fiindca n-avea legatura cu cazul tau, am citat doar ce are relevanta.
Reciteste raspunsul meu si, daca nu ma crezi, citeste-l din OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, o gasesti actualizata la zi pe site-ul drpciv.ro.

| Florinnnn21 explică (pentru Ioandelasal):

Pai fra, daca primesc amanarea aplicarii pedepsei si voi fi urmarit 2 ani, cum se anuleaza permisul?

| iuliaiaiaiaiaia a răspuns:

Nu

| relian a răspuns:

Cu un avocat bun, ar trebuie sa mergi la un psihiatru ceva, sa scapi sa nu mai te droghezi laughing
Vad iti pasa de un rahat de permis, mai mult de organismul tau.Dar daca iti place iarba, sau substantele astea, lasate de masina, ia si tu o bicicleta, ori taxiu, tragi apoi iarba la greu laughing nu mai are nimeni nimic cu tine.

Chestia este ca daca te droghezi ai putea sa faci accidente, de regula cam asa se intampla.
Dar cum de ai ajuns sa ti se ia probe? Trebuia sa fi refuzat, chiar de duhneai a sconcs, banui ca ai tras ceva de calitate, de tea mirosit politia laughing
Pe viitor trage si tu de calitatea a 9 a aia pute mai slab sau deloc, nu bati la nas pe nimeni.

Dar cum zic si daca teau oprit, daca teau mirosit, tu trebuie sa refuzi, nu te puteau obliga, asa cred, nu stiu exact ce legi is prin Romanica, e bun sa te informezi cand faci chestii genul asta, sa stii la ce te astepti.
Aici la mine orice om poate bea, apoi sa conduca masina, dar sa nu fie beat laughing sau ametit vizibil, daca stii ce spun.
Politia uneori sta la baruri si cand iese cate unu si merge impleticit, nu il lasa sa plece cu masina de acolo laughing am fost martor la asa ceva, la pus pe unu sa mearga pe o linie de aia din parcare, o lua ala aiurea.

Dar na America e america, RO e alta tara, aia plina de rahat laughing pe aici put astia de traznesc prin masini, iese fumul pe autostrada de la unia zici ca au soba in masina, pute de trazneste, daca ajunge si in masina la mine laughing
Dar politia nu le poate face nimic, poti refuza sa mergi sa faci analize daca ei tear opri.
Daca esti in regula, daca nu dormi in fund laughing atunci nu au ceti face.Pt ca marioara asta te baga la somn, asa stiu de la cei care folosesc, adormeau unia pe scaun laughing initial noi nu stiam, era un mexican, stam cu toti la birfe, la un roman care avea service, ala motai si adormise pe scaun
Asta cu service zice, ba ce faci de ce dormi? Zice mai cu 15 min erai treaz laughing asta zice, pai de aia am fost in spate, am tras o papadie laughing

Deci daca folosesti asa ceva, poti adormi la volan si nu-i bine deloc.Zic asta pentru viata ta si pentru a altora, e bun sa te lasi de papadia asta, nuiti aduce nimic bun.
Desi sincer nu am vazut persoana sa se mai lase, macar sa incerci, mai ales daca esti la inceput.
Stii unde te va duce iarba asta? Direct la bulau, mai devreme sau mai triziu.
Am aici un roman, il cunsoc f bine, acu e la bulau laughing bea, se drogheaza cu iarba, s-a luat la bataie cu iubita lui, la dat aia in git de cateva ori, acu e deja la racoare laughing

| darrio2007 a răspuns (pentru Florinnnn21):

Si avocatul trebuie sa traiasca.
Daca nu ar fi unii ca tine, ar muri de foame.
Vezi cate accidente sunt din cauza drogurilor.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Florinnnn21):

Nu are importanta felul condamnarii, permisul se anuleaza in toate cazurile, legea nu face distinctie.

| Simpatic a răspuns:

Daca ati vedea ce pedepse sunt in tari civilizate precum Suedia nu ati mai marai, a fost un fraier cu bani de la parinti care la 20 si ceva de ani a rulat cu peste 100 de km/h in plus fata de limita de viteza din localitate, fiind si baut sau drogat, l-au arestat, i-au dat amenda mare, i-au confiscat si casat masina (adica distrus!) si i-a dat si 2-3 ani de puscarie! De ce? Judecatorul a motivat ca acel baiat a fost un criminal la volan, oricand putand sa distruga un om sau o familie.

Sper ca "legea Anastasia" sa devina mult mai dura decat este acum, si orice greseala sa fie sanctionata chiar si greselile care nu se finalizata cu distrugerea de vieti omenesti, potentialii soferi periculosi sa raspunda.
Ne-am saturat de teribilisti, de proxenenti, de neica nimeni care urca la volan si fac prapad, nu este normal.
Cand vei sti ca exista repercursiuni si te vei teme de ele iti vei aduce aminte instant ca chiar si acum 1 saptamana te-ai drogat, asa vei invata sa lasi masina.
Ca vor fi destule dosare penale si pentru "nevinovati" care au luat diazepam cu reteta si chiar pentru o afectiune reala, asta este altceva, cu siguranta si asta se va intampla.
Dar majoritatea sunt smecheri de astia de carton care isi ambaleaza "bolizii", poate vor mai dispare din pasionati de astia de tuning jucatori de NFS, strada nu e locul pentru liniute sau dat mare, asa cum fac destui posesori de rable diesel tunate.
Vrei sa te dai mare baga bani si mergi la liniute legale organizate, dar ce sa vezi acolo numai sunt zmei, ca acolo vin pasionati care le dau peste nas.
Iar acesti zmei se dau mari la ei in 'sat' ...ca la 'oras' nu au cum, printre profesionisti.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Florinnnn21):

Ca asa vor unii de pe TPU, de aia! La subiect acum, era util sa ne zici si ce ai facut. Ai tras si tu un fum si iti sar toti ca vulturii la beregata. Din pacate legea pune pe acelasi nivel marijuana cu heriona/coca sau LSD-ul. Nu mi se pare corect, dar asta e legea. Eu cred ca scapi cu suspendare, mai ales daca nu ai antecedente.

| forsakennr1 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Taci in rasa ma ti de distrus, ăștia ca tine nu merita internet, la săpat șanțuri cu tine ultima taratura ești

| SpeciiFobii12 a răspuns:

Ce ai rezolvat?

| DzEk0 a răspuns:

Salut frate, pana la urma ce ai rezolvat? eu pe data de 19.07. 2024 am fumat un joint iar pe 22 am fost oprit in trafic si am iesit pozitiv la Marijuana? ce ai mai rezolvat? eu inca nu stiu nimic abia maine ma duc sa platesc analizele...