Da,se poate! Eu la facultate fac drept și doamna profesoară vorbea la un moment dat de ceva asemănător. Contractul de vânzare poate fi anulat dacă se dovedește că, de exemplu acel bun are anumite probleme ascunse de proprietar și care nu sunt vizibile, pe care nu le-ai putu vedea atunci când ai încheiat contractul.
Asta si daca persoana care a cumparat bunul se dovedeste a fi o persoana de buna credinta, nu?
Ideea e in felul urmator: contractul de vanzare cumparare l-am facut in masina cu proprietarul. Eu stiam ca trebuie la un notar ceva. Pe langa asta in acel contract proprietarul a vrut sa punem suma de 1000 lei nu 23000 lei cat am dat cash pe masina. Contractul acesta are vreo valoare pana la urma? As putea sa mai primesc banii inapoi daca inca nu am trecut-o la financiar? Imi e teama sa nu primesc doar 1000 lei inapoi sau mai rau sa nu primesc nimic pentru ca banii i-am dat cash nu i-am depus la banca.
Cred ca se poate cere rezilierea contractului, daca dovedesti ca a fost incheiat cu o persoana de rea credinta? Sincer, nu am cunostinte concrete in acest domeniu ...Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Bănuiesc ca nu ai mai luat legatura cu fostul proprietar. De ce nu te ai consultat cu cineva specializat pana sa cumperi masina?