| Liviu321 a întrebat:

Acum 3 zile am luat o masina, Logan 2. Ducandu-maa cu ea la service am aflat ca a avut un accident destul de grav si ca masina e posibil sa fi facut taxi. Ideea e ca as vrea sa o dau inapoi dar nu stiu daca se mai poate. Maine ar trebui ca fostul proprietar sa o scoata de la financiar si sa o declare tata. Contractul a fost facut insa. Credeti ca se mai poate da masina inapoi si sa primim banii inapoi? Se poate da in judecata pentru treaba asta?

7 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Da se poate. Dar...te costa un avocat cat nu merita toata masina.

| Liviu321 explică (pentru baru):

Cat ar putea costa? Am o cunostinta avocat. Ma gandesc ca nu ar lua exagerat de mult. Daca l as da in judeca pot sa ii cer si daune morale. Ma gandesc cum as putea sa dovedesc insa cati bani i am dat. Singurul care a vazut banii a fost tata dar nu cred ca pot sa l pun pe el martor.

| Iunix a răspuns:

Da,se poate! Eu la facultate fac drept și doamna profesoară vorbea la un moment dat de ceva asemănător. Contractul de vânzare poate fi anulat dacă se dovedește că, de exemplu acel bun are anumite probleme ascunse de proprietar și care nu sunt vizibile, pe care nu le-ai putu vedea atunci când ai încheiat contractul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Iunix):

Asta si daca persoana care a cumparat bunul se dovedeste a fi o persoana de buna credinta, nu?

| Liviu321 explică (pentru anonim_4396):

Ideea e in felul urmator: contractul de vanzare cumparare l-am facut in masina cu proprietarul. Eu stiam ca trebuie la un notar ceva. Pe langa asta in acel contract proprietarul a vrut sa punem suma de 1000 lei nu 23000 lei cat am dat cash pe masina. Contractul acesta are vreo valoare pana la urma? As putea sa mai primesc banii inapoi daca inca nu am trecut-o la financiar? Imi e teama sa nu primesc doar 1000 lei inapoi sau mai rau sa nu primesc nimic pentru ca banii i-am dat cash nu i-am depus la banca.

| Iunix a răspuns (pentru Liviu321):

Atunci ai făcut-o de oaie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Liviu321):

Cred ca se poate cere rezilierea contractului, daca dovedesti ca a fost incheiat cu o persoana de rea credinta? Sincer, nu am cunostinte concrete in acest domeniu ...Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Bănuiesc ca nu ai mai luat legatura cu fostul proprietar. De ce nu te ai consultat cu cineva specializat pana sa cumperi masina?