Poti sustine examinarea pentru obtinerea permisului de conducere, daca nu a trecut mai mult de 1 an de la terminarea scolii de conducere.
Masura educativa se radiaza din cazierul judiciar la 1 an de la executare, conform L.290/2004, privind cazierul judiciar, rep. in 2009, cu md. şi compl. ulterioare, citez:
"ART.15.(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
g) a trecut un an de la data executării măsurii educative;"
Nu a trecut un an dar precizez faptul ca fapta pe care am facut-o am facut-o la minoritate
Bineinteles ca este patat, ca dosarul penal este pe viata, nu expira.
Iar faptul ca nu te-ai prezentat la tribunal cand ai primit citatie, cade greu in dosarul tau.
Este prima abatere?
Daca nu e inca vorba de vreo condamnare nu ar trebui sa apara in cazier.
In cazier apare tot ce e penal. Inclusiv amenzi penale. https://legestart.ro/amenda-contraventionala-si-amenda-penala/
Asa o fi atunci, insa mie inca mi se pare ciudat faptul ca atunci cand si-a scos cazierul, adica dupa aproape 2 ani de la fapta, inca era curat, daca se poate sa ma lamuriti? multumesc.
Nu ar fi de mirare ca dosarul respectiv inca sa fie pe undeva uitat intr-un sertar. Nu exista sentinta, nu are de ce sa aiba ceva in cazier...
Da e prima abatere
Cand trebuie sa te duci la tribunal?
Trebuia sa merg acum 2 luni dar sunt plecat din tara