| Holy97 a întrebat:

Salut. Acum o luna am inchiriat o masina. Toate bune si frumoase pana cand domnul a zis ca vrea sa creasca pretul la masina. Nu imi mai convine si doresc sa o dau inapoi. Am platit tot la timp plus garantia. El nu mi-a facut niciun contract de inchiriere. Poate sa imi faca ceva daca el "crede" ca masina nu mai e ca inainte? Masina nu a fost verificata inainte de închiriere daca are ceva probleme. Mulțumesc pentru raspunsuri

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Neavand contract de inchiriere poti sa-i restitui linistit masina, nu poate sa-ti faca nimic legal. Sa ceri restituirea garantiei, daca nu acopera ultima luna de chirie.

| Holy97 explică (pentru Ioandelasal):

Chirie este platita la saptamana. Sunt cu toate platile la zi. Nu mai am nevoie nici de garanție doar sa nu vina cu pretexte "nu era masina asa, ce ai facut, etc"

| Ioandelasal a răspuns (pentru Holy97):

Daca nu este nici o defectiune vizibila si masina merge atunci n-are ce spune, mai ales fara contract si fara ca starea masini la data inchirierii sa fie trecuta in contract.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fara contract puteți să vă acuzați unul pe altul de orice. Depinde cine are răbdarea și gura mai mare.

| Holy97 explică (pentru suntserios):

Eu rabdare nu am. Nu acuz de nimic. Predau masina si sa fie sănătos. Nu stau la cearta cu nimeni.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Faci plîngere la politie impotriva lui, si vin politistii si preiau cazul, nu trebuie tu sa te certi cu proprietarul, legea trebuie sa o respecte toata lumea.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Pai ce sa-ti faca daca nu ati avut contract? Orice actiune a lui impotriva ta presupune mai intai sa se duca sa-si declare veniturile in declaratia unica.

| Holy97 explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Da, asa este. Posibil nu a vrut sa plătească la anaf...happy

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Holy97):

Pai nu posibil, sigur nu a vrut, ca altfel facea contract. Presupunand ca nu s-a razgandit nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Fara un contract de inchiriere in care acesta sa specifice conditiile in care masina trebuie returnata, poate sa fie sănătos. Greseala lui până la urmă