| TIM85 a întrebat:

Salut,adresez întrebarea celor care au mai trecut prin cele ce urmează sa spun sau celor care au cunoștințe juridice: în urma cu vreo 18 ani tatăl meu a cumpărat un teren intravilan de la o tipa,nu a reușit sa facă actele pentru ca la câteva zile a plecat în străinătate,au făcut o chitanță de mana cu doi martori(chitanță care pe parcursul anilor s-a pierdut). Când a revenit tipa în tara la solicitare tatălui meu de a întocmi actele a tot amânat, iar această tergiversare a continuat pe parcursul anilor. Între timp am aflat ca ea nu deține acte pe acel teren ci părinții care sunt decedati (precizez ca nu mai are frați în viata). Întrebarea mea este, ce pot face în situația asta, exista vreo portiță juridica care sa mă ajute sa obțin titlul de proprietate pe acel teren ținând cont ca îl am în trebuință de atâția ani dar persoana în cauza refuza sa întocmim actele? Ce pot face?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti face o actiune pentru obligarea respectivei la incheierea contractului de vanzare-cumparare ori sa pronunte instanta o hotarare ca tatal tau este proprietar. De asemenea se poate si o actiune in uzucapiune.
Ar fi bine ca tatal tau sa discute cu un avocat specializat in drept civil si sa prezinte tot ce are si acesta il poate sfatui in cunostinta de cauza.

| TIM85 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc mult pentru răspuns! Aștept și alte opinii

5 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Cam nimic. Poate daca dai de martorii aia si o dai in judecata dar fara niciun act la mana o sa fie cam complicat de dovedit.

| TIM85 explică (pentru Wr3nch):

Martorii îi cunosc, multumesc pentru răspuns, aștept și alte opinii!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Doar un notar îți poate spune exact ce trebuie sa faci. Si ce șanse ai de câștig. Dar nu amâna. Daca la Primărie este trecut in registrul agricol la tatăl tau de 18 ani, acesta lucru este in favoarea tatălui tau. Daca martorii trăiesc si vor sa depună mărturie este inca o dovada in favoarea tatălui tau. Nu mai amana-ti. Timpul este in defavoarea voastră. Succes!

| TIM85 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Mulțumesc mult pentru răspunsuri, o sa luam legatura cu un jurist sa vedem ce putem face.