| InstructorDeIubire a întrebat:

Am 14 ani si acum o luna am fost intr-un spital scos din functiune de 2 ani si ne-au prins agenti de paza. Noi nu aveam habar ca spitalul este pazit si am spart un geam si am intrat.
Cand ne-au prins agentii de paza ne-a pus sa ne zicem numele si ne-au notat pe o foaie si au zis ca nu o sa implice politia. Aceasta este prima abatere si tin sa mentionez ca am 15 ani si prieteni cu care am fost sunt tot minori dar astazi mi-a spus un prieten ca s-a intalnim cu primărița comunei unde stau eu si a zis ca are o asazisa fișa cu noi. Ce este de facut si ce acuzatii ne pot aduce? Părintii nostri inca nu stiu nimic. Rog seriozitate!

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Eventual iti pun parintii sa plateasca geamul, mai mult nu prea au ce-ti face.

| InstructorDeIubire explică (pentru doctorandus):

Geamul a fost deja reparat de agenti

13 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca geamul a fost inlocuit inseamna ca nu v-au luat inseama si au platit ei geamul spart. In mod normal puteati sa fiti acuzati pentru intrare prin efractie si distrugere de bunuri si minorii de la 14 ani in sus raspund penal pentru faptele lor. Aia cu "mai mut n-au ce-ti face" este o aiureala. Legea spune altfel.
Art 224 CP: (1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penala.
Art 113 spune asa:
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.

(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii ca un major.

| InstructorDeIubire explică (pentru Salontanul):

Dar daca geamul a fost spart cu o saptamână in urma si de catre o altă persoana se pune tot intrare prin efractie?
Si nu pot sa demonstreze ca am intrat acolo pentru ca au venit la noi cand stateam pe strada si ne-au intrebat ca cine dintre noi am fost acolo.

| Salontanul a răspuns (pentru InstructorDeIubire):

Ti-am spus: inlocuirea geamului demonstreaza ca v-au considerat niste copii si gata. Stai linistit!

| InstructorDeIubire explică (pentru Salontanul):

Multumesc mult! laughing

suntserios
| suntserios a răspuns:

Probabil inca nu ti se vor aduce nicio acuzatie, da au si ei o lista cu micii derbedei ai comunitatii in caz ca se mai intampla chestii.

| Cosmin86 a răspuns:

Ai 14 ani? Serios? Inca locuiesti cu "mami" si cu "tati" si te contrazici cu mine despre corpul uman si sport?

PE BUNE? Copil de 14 ani. fugi sa nu se raceasca mancarea facuta de mami... copil care nici macar n-are dreptul sa conduca o masina.

| InstructorDeIubire explică (pentru Cosmin86):

Nu locuiesc cu mama locuiesc cu mama ta asa ca taci si du-te si fa pătrățele.

| Cosmin86 a răspuns (pentru InstructorDeIubire):

Copil pampalau si firav care vrea sa ramana firav.

Fugi ca se raceste mancarea! Si sa nu uiti cand iesi in oras sa ceri bani de buzunar + sa comanzi taxi, ca tu NU ai dreptul sa conduci.

| Wr3nch a răspuns:

De facut nu este nimic inca. Poate data viitoare va duce capul sa nu intrati cladiri parasite inainte sa verificati sa vedeti daca chiar nu e nimeni. Ei au fost de treaba atunci, dar ramane intrare prin efractie plus geamul spart.

| GouDidodino a răspuns:

Tine-o tot asa, esti pe drumul cel bun... spre pușcărie, peste cativa ani

| InstructorDeIubire explică:

Geamul a fost reparat de agentii de paza. Ei au fost foarte de treaba

| UnholySaint a răspuns:

Nu iti face nimeni nimic, doar ca esti pe o lista de posibili suspecti in cazuri de genu asta, si daca unul dintre prietenii tai o sa faca ceva mai grav or sa te caute si pe tine ca posibil vinovat sau ca martor.
Pana la urma cati ani ai? La inceput ai zis 14 si dupa aia 15.