| Alezan194 a întrebat:

Salut, am 15 ani și mă gândeam să îmi cumpăr un pistol airsoft de pe eMag sau ceva să mă joc în curte și să exersez ținta. Dar mi e frică dacă e ilegal deoarece am mai citit și trebuie să ai minim 18 ani. Totuși am văzut copii de vârsta mea pe yt ce și au luat. Ce ziceți? Să mi iau sau nu?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu te sfatuiesc s-o faci, fapta este infractiunea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, poti avea dosar penal si sa se ia impotriva ta o masura educativa.
Conform Codului penal, citez:
"ART. 342.Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor  
(2)Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."

| airsofter007 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Articolul mentionat de tine nu se aplica replicilor de airsoft ci doar "celor supuse autorizării".

| Ioandelasal a răspuns (pentru airsofter007):

Utilizatorul care a pus intrebarea nu se refera la replici ci la pistoale cu gaz sau aer comprimat.

Citez: "să îmi cumpăr un pistol airsoft", adica replici airsoft nesupuse autorizarii. Repet, art. 342 nu se refera la replici airsoft ci la arme cu aer comprimat.

| Ioandelasal a răspuns (pentru airsofter007):

Parerea ta, intreba-l pe utilizatrul care a pus intrebarea si te va lamuri ce anume vrea.
Am raspuns, poate, la cateva zeci de intrebari pe aceasta tema si am observat ca cei mai multi nu fac deosebire intre replici si arme cu aer comprimat sau gaz.

Daca utilizatorul intreaba de pistoale airsoft nu-i raspunzi cu legi care se refera la alta arma. Faptul ca ai raspuns la zeci de intrebari nu inseamna ca ai raspuns corect in cazul de fata sau la celelalte de altfel.

6 răspunsuri:
| BavCtin a răspuns:

La 15 ani am facut o schema din asta, mi am comandat un pistol airsoft prin easybox, am pus niste date de facturare false si pana la urma am platit cu cardul unui tovaras mai mare, acum am 18 nici pana in ziua de azi ai mei nu stiu ce am facut