| Shainitaini a întrebat:

Salut,am 17 ani,mama mea e plecata in Italia și aș vrea să dau de permis de categoria A1, cum ar putea sa semneze fara sa vina in tara sau să meargă până la ambasadă in Roma, ca părinte o am doar pe ea și în certificatul de naștere.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus exista 2 solutii:
1.Mama ta da declaratia, prin care isi exprima acordul, la orice reprezentanta diplomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei din Italia si ti-o trimite prin posta.
2.Da declaratia la un notar italian dar acesta o face in limba italiana, ti-o trimite, aceasta va trebui tradusa in romana de un traducator autorizat si apoi un notar public legalizeaza semnatura traducatorului.

| Shainitaini explică (pentru Ioandelasal):

Deci poate să facă declarația la orice notar din Italia, și după mi o poate trimite în Romania prin posta, și eu trebuie să merg sa o traduc și după sa merg cu declarația la notar și să legalizeze semnătura?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Shainitaini):

Da, asa este.

| Shainitaini explică (pentru Ioandelasal):

Nu ar putea să facă ceva semnătura digitală?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Shainitaini):

Nu se poate, declaratia trebuie sa fie act autentic.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu te mai stresa cu permisul, ca acum ai dosar penal in derulare si pana nu se solutioneaza problema cu cele 2 infractiuni facute, nu cred ca ti se aproba vreun permis.
Nu cred ca esti constient de severitate cazul in care esti, daca continui sa crezi ca nu vei patii nimic, dupa ce ai facut 2 ilegalitati mari.

https://www.tpu.ro/......-fost-dus/

| NunuNini a răspuns:

Ai putea sa astepti pana la 18 ani.
Sau cum spune Violetta2022 (eu nu m-am uitat la intrebarile tale) sa astepti solutionarea cazurilor.