| Zimica_Nicolae_1913 a întrebat:

Salut am 17 ani si mam cam aranjat pe cat se poate cu un dosar penal pentru loviri vara asta. am dat o petrecere la mine acasa neam imbatat si ne-am dus la magazin pe drumul spre casa ne-am intalnit cu 2 baieti pe o banca eu le-am zis prietenilot mei ca mi se par cunoscuti si acestia sau dus sa vada cine erau. acestia sau intors dupa care m-am dus si eu cu ei din nou langa cei 2. Mam asezat pe o banca langa unul dintre cei 2 dupa care unul dintre prieteni mei < 3 la numar> s-a luat la cearta cu cel care statea in picioare si l-a lovit cu podul palmei in fata, acesta a fugit iar un al doilea prieten la fugarit. Cel de pe banca s-a ridicat si imediat cei doi prieteni ramasi au inceput sal bata lau pus pe capota unei masini si il loveau Acesta era mai mare si a incercat sa se ridice eu l'am impins de 2-3 ori sa cada din nou pe masina. dupa i-au dat drumul si am fugit acasa ..nea luat politia etc... baiatul are acum 3 zile de spitalizare a depus plangere impotriva noastra si banuiesc ca ne va da in judecata mai mult ca sigur. In prima instanta am zis ca nu am vazut nimic dar apoi cativa dintre prieteni mei au dat vina pe mine si m-am decis sa spun adevarul. I ntrebarea mea acum este ce pot pati in cel mai rau caz si cum ma poate afecta asta eventual un mic sfat chiar m'ar ajuta foarte mult< am uitat sa spun ca victima stie cine a lovit si cine nu dar nu stie foarte bine>

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti fi condamnat pentru loviri si alte violente, art.180, alin.2 Cod penal, citez:
"ART.180. Lovirea sau alte violenţe
Lovirea sau actele de violenţã care au pricinuit o vãtãmare ce necesitã pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.
Acţiunea penalã se pune în mişcare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
Împãcarea pãrţilor înlãturã rãspunderea penalã."
In cazul ca vei fi amendat amenda este de la 500 lei la 30.000 lei.
Spui ca numai l-ai impins, atunci incearca sa te impaci cu el si nu vei raspunde penal.

0 răspunsuri: