| Deyu47 a întrebat:

Salut! Am 18 ani si după terminarea liceului as vrea sa plec din țară și chestia e că zice mama ca daca plec poate sa ma bage in pușcărie (știu suna aiurea) ca cica ea e reprezentant legal si d-astea...adica am 18 ani...

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat.
De la implinirea varstei de 18 ani devii major si ai deplina capacitate de exercitiu, respectiv iti poti exercita drepturile si asuma obligatiile in nume propriu, astfel ca poti face ce vrei, inclusiv sa pleci in strainatate si mama nu are ce face iar politia nu are atributii.
Exista o singura exceptie: daca ai probleme psihiatrice, caz in care mama poate fi numita reprezentant legal.

1 răspuns:
| CassiusAlexander a răspuns:

"Poate să te bage în pușcărie" și sub 18 ani și peste, și în țară și în afară, și ziua și noaptea. Nu are nicio logică exprimarea asta sau amenințarea mamei tale. Să te bage la pușcărie că CE? Că ai părăsit țara, că ai comis o crimă, un jaf, că nu plătești taxe, că exiști, că ce? Nu a zis nimic. În plus n-ai zis, vrei sa pleci asa in vizita la Disneyland sau sa te muți? Deși, nu are relevanță aici.

E doar o incercare disperata și stupida a mamei tale de a te face să stai acasă. Tu mâine cu buletinul poți să iei trenul in toată Europa cum vor mușchii tăi. Dar sincer dacă te-ai panicat de la replica asta cu pușcăria aruncată așa în vânt nu cred ca esti pregatit sa pleci. Ești naiv.

Iar mamei tale nu-i mai place termenul de "mamă", acum e reprezentant legal laughing Vai ce să zic. Iar tu ce ești, reprezenTAT ilegal? laughing