| Croitoru_Adin_1991 a întrebat:

Salut! Am 19 ani și sunt începator.
Pe data de 27 mai 2021, am fost la o petrecere, am bagat cateva beri, stiam ca n-am voie sa conduc, așa ca mi-am luat șofer..in cele din urma m-am certat cu el si am plecat eu cu mașina, am riscat..peste câțiva km m-a oprit politia si mi-a pus fiola, mi-a iesit in aerul expirat 0.51, m-am dus la spital, mi-a recoltat 2 probe de sange, prima a fost 1.13 iar a doua 1.01, domnul politist a spus ca este posibil sa-mi dea zile in folosul comunitații si sa scap mai repede, alții spun ca pot sa-mi amâne sentința si sa mi-l dea pe loc, alții spun ca mi-l vor anula.
Va rog spuneți-mi ce se poate întâmpla si cat timp voi mai aștepta sa ma cheme la judecătorie.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti fi condamnat pentru conducere sub influenta alcoolului si permisul iti va fi anulat. Vei putea obtine altul abia dupa 6 luni de la executarea condamnarii, daca pedeapsa primita va fi cu executare sau dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, daca este cu amenda sau suspendarea executarii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine stie cat va dura pana la proces. Procesele in Romania dureaza si 3 ani.
Daca vei fi condamnat probabil iti va fi anulat permisul si in functie de ce decide judecatorul vei putea face iar scoala de soferi dupa 6 luni sau 1 an dupa condamnare