Întrebare recomandată | Bdudbdhdb a întrebat:

Salut, am 19 ani si sunt putin nelamurit, inainte sa fac 18 ani, in clasa noastra s-au adus niste foi pentru a semna pentru a beneficia de alocatie dupa 18 ani, totul a decurs bine, alocatia a intra pe card pana luna asta, normal mie imi intra in 8-9 in fiecare luna, alocatia, luna asta am auzit ca unora le-a intrat, altora, am mai auzit de la banca, ca intarzie alocatiile (sunt a 12-a si sunt inscris la sesiunea bac din toamna). Ce sa fac?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa 18 ani alocatia de stat pentru copii se mai plateste numai pana la terminarea cursurilor liceului sau scolii profesionale. In acest an cursurile s-au terminat in luna iunie, asa ca aceasta este ultima luna de plata a alocatiei.
Conform L.61/1993, rep. in 2012, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 1.(1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.  
(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.  
(3)Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora."

| CodrutElian1990 a răspuns:

Anul scolar se termina la 1 octombrie, vacanta facand parte din anul scolar.

| nicunicu3 a răspuns:

Doar cand esti la scoala primesti dupa 18. O sa intre iar daca continui.

| Bdudbdhdb explică:

Avem abonamente pentru tot anul scolar (transport public) se termina in 30 august