anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 21 de ani si as dori foarte mult sa ma inscriu in armata. Ce trebuie sa am in vedere, ce trebuie sa fac mai exact? Trebuie sa ma adresez centrului militar din oras sau pur si simplu bag un CV ca la un job ca oricare altul?
Tatuajele sunt un dezavantaj? Stiam ca inainte nu te lasa nici daca aveai mici cicatrici, acum stiu ca s au mai schimbat cateva legi.
Mentionez ca am doar scoala profesioanala.
Orice informatie e bine venita.
Multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In oras nu este Centru Militar doar daca esti in orasul care este capitala de judet. Uite aici adresele si telefoanele: http://bit.ly/2zAX5GB
Te duci pe 3 ianuarie la CMJ si ii intrebi ce acte trebuie. Se face vizita medicala, copii si originalele unor acte: Trebuie mai intai sa te hotarasti unde mergi. Daca vrei la SGP (Soldati-gradati profesionisti), la maistri-militari, la subofiteri sau la ofiteri. Daca mergi la SGP se vor face niste verificari medicale si niste examene mai usoare. Daca ai tatuaje si semne in partile vizibile n-are rost sa te chinui! Vei pica la vizita medicala. Daca n-ai Bacalaureatul nu poti merge decat la SGP. Pentru MM, Sof. si Ofiteri trebuie Bacalureatul. Cum nu ai decat scoala profesionala poti merge doar la SGP (acolo merge si cu 10 clase). Apoi poti continua la FR (frecventa Redusa) si poti ajunge chiar ofiter daca ai multa ambitie. Mai documenteaza-te si pe aici: http://bit.ly/2PbX5C1

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca as fi in locul tau mi-as vedea de treaba. Am un amic care a incercat in armata, iar dupa ce faci stagiul ala militar de 3 luni ( sau cat naiba e ), ajungi sa fi sclavul lor. Aia mari iti dau oridine, tu le executi. Cu cat ai mai multe studii, cu atat poti fi avansat mai usor si primesti si salariu pe masura.
Sa stii ca in armata nu ajungi mare sef daca pupi mai mult in fund pe alti sefi.

Si eu am vrut sa merg in armata pana mi-a deschis ochii prietenul acesta. Nu iti rata tineretea ca sa poti sta la cheremul astora prin armata. Cu minim 10 clase te poti angaja doar soldat.
In fine, alegerea ta ce vrei sa faci. Dar sa nu ajungi peste cativa ani sa imi dai dreptate.