| mihaitgv8 a întrebat:

Am avut azi un incident, am fost la liceul unde am invatat pentru a lua diplomele de 10.12 clase si restul. Am intrat in liceu si am asteptat destul de mult si nu am rezolvat nimic. Intre timp m-a chemat cineva sa ii aduc ceva intr o clasa, dupa ce am ajuns in clasa au aparut paznicii scolii si m au luat direct, le am explicat de ce am venit si ca nu am facut nimic gresit iar acestia au chemat jandarmeria care mi au dat o amenda de 500 lei pentru intrate in liceu, nu m-am certat, am fost foarte ok am facut tot ce au zis dar au spus ca nu ii intereseaza. Se poate face contestatie? Deoarece nu am facut nimic gresit nu am deranjat pe nimeni.

Răspuns Apreciat de Editori
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu e posibil. Poate au vrut doar să te intimideze. Ți s-a întocmit proces-verbal sau doar te-au avertizat? Ai semnat ceva? Dacă ai semnat, trebuie să îți asumi faptele.
Am impresia că nu spui tot. Astfel de sancțiuni se primesc doar atunci când săvârșești acte grave, amenințări cu acte de violență, tulburarea liniștii, gesturi obscene, portul, fără drept, al cuțitului, refuzul de a părăsi instituția când ți se cere etc.
Tu ai fost un elev problemă al liceului respectiv, încât gardienii/paznicii te-au recunoscut cu ușurință?
Dacă știi că ai dreptate, poți face plângere împotriva procesului-verbal.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere contraventionala, la judecatoria de care aprtine liceul si sa soliciti anularea procesului-verbal de contraventie. Plangerea trebuie facuta in 15 zile de la data p.-v.c. si se plateste o taxa judiciara de timbru de 20 de lei.

| RzV28 a răspuns:

Poti depune plangere pentru abuz la judecatorie. Mi se pare absurd sa fi fost elev la acel liceu si sa te dea afara din el. Din cate stiu nu e interzis sa intrii intr-o institutie publica, precum e si scoala si sa primesti amenda. Trebuia sa chemi persoana care te-a chemat in clasa sa ii explice ca el te-a adus acolo sa il ajuti si cred ca trebuia sa mergi la directorul scolii sa ii explici de ce esti in scoala lor si poate intelegeau situatia si se linisteau lucrurile. Oricum daca e exact asa situatia si nu ai facut ceva mai mult care sa deranjeze de sa ajung la jandarmerie inseamna ca au abuzat de putere jandarmii si nu actionat direct cu amenda, ori a fost ceva mai grav de sa ajung ca intr-o scoala, un fost elev sa fie scos cu jandarmeria si amendat...

Bula
| Bula a răspuns:

Trebuia sa mergi /stai /astepti in fata secretariatului, iar in cazul de speta sa chemi pe acel "cineva" sa confirme cele spuse de tine.
In caz contrar se considera violarea teritoriului scolii.
Contestatie poti face in 15 zile la judecatoria teritoriala.

| mihaitgv8 explică:

Nu am fost elev problema, nu am antecedente, este prima data cand patesc asa ceva, nu am stiut nici cum sa reactionez. Am vorbit foarte frumos si am facut ce au spus de la inceput pana la sfarsit ca sa evit sa ajung pe la sectie sau lucruri se genu. Nu am deranjat pe nimeni, nu m au prins facand ceva. M au intrebat ce caut, le am zis motivu si au zis ca m-a adus cineva in liceu ca eu nu am ce cauta aici. Inca o mentiune... cand jadarmu i-a cerut buletinu doamnei de la paza liceului ( doamna care a avut ceva cu mine) aceasta a spus ca nu il are si ca nu semneaza nimic la procesu verbal. Si nu cred ca este normal. Sa mint nu am de ce, nu ma cunoaste nimeni aici, de ce as nega, vreau doar sa stiu daca am o sansa la contestatie.