| raimundo2308 a întrebat:

Salut! Am avut un eveniment neplacut ieri cu politia.
Am intrat intr-un sens giratoriu pe banda 1 asigurandu ma din stanga, ajungand la jumatatea sensului ma uit la masinile din dreapta si vad una oprita pe banda 2, dau sa ies mergand foarte incet (tot pe banda 1) cand aud pentru 1 secunda aud o sirena de la o autospeciala, (mergeam foarte incet) si ma trezesc in secunda 2 cu masina de politie trecand prin fata mea, eu fara viteza si aproape oprit, pun frana si ei trec pe banda 1 (unde voiam eu sa ies) avand o viteza foarte mare, nu ne am ciocnit, nu le-am taiat fata si au trecut de sens dupa care se opresc si ma trag pe dreapta. Soferul se da jos si imi zice sa ii dau permisul ca il ia si zice sa merg la sectie. La sectie mi-a spus ca nu le am acordat prioritate si ca imi ia permisul pe 60 de zile plus amenda si 6 puncte.
As putea contesta? Nu mi se pare ok, au intrat in sens cu 80-90( nu stiu exact ca n am radar dar aveau o viteza mult prea mare sa fie vazuti) cat despre sirena, cu o secunda inainte sa i vad pe ei am auzit o. Nu le-am taiat calea, nu ne am atins, stiu ca si ei au obligatii cand merg in regim prioritar.
Ce parere aveti? Stiu, o sa ziceti ca trebuia sa fiu mai atent dar am fost cat de atent putea sa fie un om, am dat prioritate, m-am uitat daca au oprit cei din dreapta mea ( o masina oprita) si cand am auzit am pus frana fara sa ne intersectam. Nu depind de permis, cand gresesc, gresesc, sa platesc dar aici cu ce naiba am gresit daca ei vin cu 100 si eu merg cu 10 si nu i vad sau aud ( am auzit sirena si dupa i am vazut la 1 secunda distanta)

2 răspunsuri:
| Laomarginededrum a răspuns:

Dacă sunt camere in zonă poti contesta

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere contraventionala la judecatorie, in maximum 15 zile de la primirea procesului-verbal de contraventie.
Ca sa castigi ai nevoie de dovezi care sa adevereasca ce-ai spus aici, respectiv dovada video (daca exista vreo camera care acopera sensul giratoriu) sau martori.
Daca nu te descurci vorbeste cu un avocat.