| sergiulik93 a întrebat:

Am cumparat o masina acum 2 ani, am facut actul de vanzare-cumparare, am primit si actul de radiere a masinii din localitatea in care a fost inregistrata. Intrebarea e, as mai putea circula cu ea asa sau ar trebui sa ii schimb numele de proprietar avand in vedere ca eu o folosesc o luna pe an, doar atunci cand ma intorc in vacanta in Romania? Si o alta intrebare ar fi, daca tot ii schimb numele de proprietar as putea sa il pun pe numele lui daca el nu ar fi prezent? As putea sa ii iau buletinul. El nu poate fi prezent pentru ca nu este in Romania in momentul de fata.
Va multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru a circula legal va trebui sa inmatriculezi masina pe numele tau, daca tu ai cumparat-o si figurezi in contractul de vanzare-cumparare. In caz contrar te vei face vinovat de infractiunea prevazuta de Codul penal, citez:
"ART.334. Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Act de radiere? Asta se face doar daca masina este scoasa din circulatie definitiv caz in care logic ca nu poti circula cu ea.

Numele cui sa il pui? Esti cam confuz in detalii. Masina se trece pe numele trecut in contractul de v-c de catre persona respectiva. Tu poti face operatiune asta doar in baza unei imputerniciri facuta la notar nu cu buletinul lui.

| mihai69 a răspuns:

Dacă nu poate fi prezent, să facă o procură pe numele tău.

| sergiulik93 explică:

Masina am cumparat-o de la o femeie. Actu de vanzare-cumparare e pe numele meu. Voiam sa o trec pe tatal meu pentru ca ar fi mai ieftina asigurarea, dar el nefiind in tara e cam greu sa fac toate actele pe el.Pentru mine e 10 mil pentru 6 luni. De ce sa dau atatia bani daca eu o folosesc 3 saptamani pe an? Ma gandeam sa vorbesc cu fostul proprietar si sa imi faca el asigurare cand merg acasa si sa nu mai fiu nevoit sa mai ma plimb atat. M-am interesat si cam toate actele sa fac in cel putin o saptamana si in momentu de fata, nu am acest timp la dispozitie. Legislatia romana e atat de complicata. In Irlanda, unde sunt eu, totul se face cu un formular si o semnatura. Va multumesc