| valy69669 a întrebat:

Salut! Am cumparat o masina si dupa maxim 2 zile a inceput sa faca probleme. Am ajuns la servis abia a 5 a zi ca ma tot amanau.
Cauza, garnitura de chiulasa.
Omul m-a blocat de la care am cumparat-o.
Ce este de facut? Se numeste frauda ca el stia ce are dar tot inventa ca la el mergea bine etc?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai cumparat masina dupa ce ai vazut-o si este vina ta ca nu ai verificat-o atent.
Daca toate actele sunt in regula (contract de vanzare-cumparare, ai primit certificatul de atestare fiscala si actele masinii) tot ce poti face este sa-l dai in judecata pe cale civila, procesul poate dura mult, costa bani si este posibil sa nu castigi.
La politie n-ai de ce sa faci plangere penala, in conditiile care ai cumparat-o nu cred ca se va retine inselaciunea, dar tu decizi ce sa faci.

| darrio2007 a răspuns:

Ai cumparat-o, ai achitat-o. Deci nu ai ce sa-i faci. Nu aveai de unde sti ca este un țepar. Pentru ca ti-ai luat țeapa, nu este nici o fraudă.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se numeste frauda, ca el nu ti-a bagat mana in buzunar si nu ti-a furat nimic, tu esti cel care te-ai pacalit ca nu te-ai uitat ce cumperi si daca nu te pricepi, de ce nu ai luat un mecanic cu tine, sa o verifice inainte de cumparare?
Dar cerificat fiscal ai primit?
Ai facut actele de vanzare cumparare si inregistrarea pe numele tau?

| sierra1 a răspuns:

"o masina si dupa maxim 2 zile a inceput sa faca probleme. Se numeste frauda"

hmmm, tu zici că el așa ți-a dat-o el zice că tu ai paradit-o, așa-i?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cît ai dat pe masina? Trebuia inainte sa o cumperi sa mergi cu cineva care se pricepe la masini si care te ar fi ajutat sfătuit sa nu dai banii pe asa ceva, sigur este si veche si cel de la care ai cumpărat o nu o sa i ti mai dea niciodata banii, acum trebuie sa faci rost de alti bani sa o repari, bine ca nu este defect motorul ca o garnitură sau o pompă de ulei sau un furtun nu sunt defectiuni asa grave si se pot repara. Ti a spus la servis cit te costă reparatia? Ce marca i masina?

| mi25 a răspuns:

Ia mai cititi, cu totii, ce prevede legea referitor la viciile ascunse nedeclarate de vanzator sau necunoscute (vazute) la cumparare!

| nevermatch a răspuns:

Bună, trebuie să îl dai în judecată și să ceri rezoluțiunea contractului de vânzare sau înlăturarea viciilor pe cheltuiala vânzătorului în temeiul garanției pentru vicii ascunse.
Nu pierde timpul cu plângeri la poliție etc, pentru că nu este de competența lor.

| Aronzo00 a răspuns:

Cea mai bună variantă ar fi să anunți autoritățile, dar im funcție de unde trăiești, s-ar putea să nu prea ai noroc. Baftă oricum