| kastel a întrebat:

Am cumparat un apartament si am stabilit cu proprietarul sa il mai las sa stea acolo pana reuseste sa isi gaseasca si el un apartament, iar daca nu gaseste sa se mute cu parintii lui. Nu am stabilit prin contract cat il mai las, ci am fost oameni si m- rugat 2 luni. Am intlees situatia si l-am lasat. Se apropie termenul de 2 luni si el doreste sa prelungeasca acest lucru. I-amzis ca nu sunt de acord si el a inceput sa devina cam nesimtit. Sa spuna ca nu doreste sa plece, ca nu are unde, ca nu are loc la ai lui, ca nu si-a gasit un apartament. Acum eu nu stiu ce sa fac, nu ma pot duce peste el sa il dau afara din acasa. Exista alta modalitate? I-am spus ca voi merge mai departe, ca am fost om bun si ca am fost de acord cu el, insa doresc sa imi pun si eu la punct apartamentul, sa ma apuc de niste lucrari. Politia rezolva ceva?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai incheiat contract de inchiriere si a expirat perioada de inchiriere atunci singura modalitate legala este sa-l dai in judecata pentru evacuare, cu un preaviz de cel putin 15 zile.
Daca nu ai incheiat contract de inchiriere atunci poti apela la politie pentru evacuare, respectivul neavand un drept locativ si iti ocupa ilegal apartamentul.

| bogdycounter a răspuns:

Politia rezolva ceva?
Da dacă nu este în contract acest fapt asta voiam să te sfătuiesc să faci.Proprietarul trebuia să se gândească la acest aspect.