| 69AnonimuS69 a întrebat:

Am dat o pre-comanda de pe cel.ro. Comanda a aparut confirmata si plasata. Putin mai tarziu mi-a fost brusc anulata, inainte de etapa de livrare. Voiam sa va intreb daca contractul era deja incheiat cu ei si daca pot sa ii dau in judecata. Nu vreau decat sa isi tina partea de contract si sa-mi livreze comanda promisa. Plata era selectata la livrare. Mentionez ca am fost contactat de o agenta de a lor care mi-a spus doar ca nu poate sa imi dea un termen de livrare. Daca aveti nevoie de fotografiile care demonstreaza intamplarea nefericita le pot posta. Evident, ofer funda.
Sunt doar nesigur daca as putea castiga un proces. Bunul pe care îl comandasem este foarte greu de gasit la noi in tara si chiar daca ar dura mult timp, as face o plangere ca sa pun mana pe el (este vorba de un Asus cu noul rtx 3070)

2 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Nu vei castiga, si in plus nu esti singurul care pateste asa ceva, in special cu cel.ro
Cum a zis si colegul, poate fi vina livratorilor, nu a lor.

Daca vei cauta putin pe net, vei gasi o multime de plangeri.
Cel.Ro e printre cele mai neserioase magazine online, una vezi pe site sau comanzi, alta primesti, garantiile catre persoanele fizice nu sunt in mare majoritate onorate, si au prostul obicei sa faca contracte cu depozite fantoma cu preturi mici, ce nu pot onora comenzile deloc, sau cand pot, nu se face in timp util.
Zi mersi daca ai ramas cu banii, si indreapta-te catre un magazin serios.

Si nici cu sistemele preasamblate nu stau prea bine, au un talent de a alatura cele mai slabe piese posibile, de n-am cuvinte.

| Irinelp a răspuns:

Degeaba depui plângere te faci singur de râs, dacă comanda a fost anulată dar nu ți s-au luat bani pentru un produs neprimit ceia ce este normal, este legal ca o comandă să fie anulată, este ilegal doar dacă ți se anulează o comandă și ți se ia totuși bani pe ea. Faptul că vrei tu să cumperi un produs greu de găsit nu înseamnă că nu ți se poate anula comanda, nu scrie nicăieri în lege că trebuie să fie livrat sau vandut un produs rar pe un site doar pentru că vre o persoană acel produs.