Din cate stiu, pentru autovatamare nu se face dosar penal, ci te duce la psihiatrie.
Cine a zis ca trebuie sa iei permisul?
Traficul e mai sigur fara tine, ia-ti bicicleta.
Si vezi ca e diferenta intre dosarul penal de vatamare din culpa in urma unei cazaturi cu bicicleta, unde nu exista inculpat ci doar victima, si dosarul penal pe care il ai tu, in care s-au constatat niste incalcari ale legii care au dus la accident.
Neadaptare de viteza, neacordare de prioritate, ceva tot ai pe procesul verbal, pe cand biciclistului dezechilibrat nu i se constata acele incalcari, decat daca sunt implicate si alte persoane participante la trafic.
potol. Nu am rănit pe nimeni. Nu a fost nimic grav. Pur și simplu am chemat ambulanța la locul accidentului fiindcă aveam ceva rupt. Eu sunt victima practic. Asta e legea... Ideea e că nu știu când vine înștiințarea
Poti sa-i dai mesaj doamnei https://www.facebook.com/moira.matei
Se ocupa cu accidente rutiere din cate stiu, poate iti da un sfat.
Cred ca suntem unica tara de pe mapamond in care ti se face dosar penal pentru ca ai cazut cu bicicleta...suntem efectiv de rasul curcii, noaptea mintii ce se petrece in Romania. La ce cazaturi am luat eu in trecut cu bicicleta stau si ma gandesc ca era posibil sa fac puscarie, tara lui Papura Voda fara doar si poate.
Vad ca nu ai niciun raspuns complet, asa ca ti-l dau eu ( pro bono sa zicem).
Teoretic, strict pe doctrina pura, daca organul de cercetare penala cunoaste o fapta penala(nu e acelasi lucru cu infractiunea), ei trebuie sa deschida un dosar penal. Dosarul penal se deschide in rem, adica in legatura cu fapta initial, adica nu exista suspect, cu atat mai putin inculpat. Tind sa cred ca tu esti parte vatamata. Chiar daca politistul e dobitoc si procurorul nu se uita si urmarirea penala e si in personam fata de tine, fie ca esti parte vatamata (cum am spus in fraza anterioara), fie ca esti suspect, tu ai dreptul de a fi informat intr-un termen rezonabil asupra starii dosarului. Iti recomand sa faci o cerere in aceasta privinta la politie. Ar trebui sa claseze ulterior dosarul.
Numar nu gasesti niciunde fiind urmarire penala. Ca idee, urmarirea penala e secreta in Romania (si in dreptul continental european, in principiu).
Off topic, sa stii ca doctrinar, chiar daca cineva face plangere penala pentru ca vecinul a mestecat guma si s-a partait, politia trebuie sa deschida un dosar penal in rem. Asta daca e un mod de sesizare corespunzator. Ca nu poti altfel. Nu poate exista alt cadru transparent procesual decat acesta.
Sper ca te ajuta ce ti-am spus.
Adi1987 întreabă: