| Francisc19480 a întrebat:

Salut!
Am doua intrebari...
Daca ma intalnesc cu o fata de 14 ani (eu avand 18) si nu se intampla niciun act sexual de niciun fel sau daca in viitor voi avea o relatie cu ea, mi se va intampla ceva?
Si care ar fi varsta minima pentru a avea o fata relatie cu mine legal?
Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu aveti relatii sexuale nu se intampla nimic.
Daca aveti relatii sexuale tu comiti infractiunea de act sexual cu un minor, care se pedepseste destul de grav, conform Codului penal, citez:
"ART. 220.Actul sexual cu un minor  
(1)Raportul sexual, actul sexual oral sau an.l, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau an.lă comise cu un minor cu vârsta între 14 şi 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Peste varsta de 16 ani fapta nu se pedepseste daca a fost liber consimtita (nu este viol).

| Francisc19480 explică (pentru Ioandelasal):

Deci daca ea ar avea 16 ani, as putea intretine relatii sexuale cu ea?

| Punctsivirgulaa a răspuns (pentru Francisc19480):

Avand 16 ani, poți intretine relatii sexuale cu ea chiar daca esti major, doar daca fata respectiva vrea evident, exact cum a spus si ioandelasal. fara viol.
Inca ceva, articolul 220 prevede ca diferența de peste sub 3 ani nu se pedepsește, acum nu stiu exact la ce se refera daca si in cazurile de peste 16 ani, ramane sa iti raspunda ioan pentru ca el stie mai bine.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Francisc19480):

Da, dupa ce implineste 16 ani poti intretine cu ea relatii sexuale liber consimtite.

| Francisc19480 explică (pentru Punctsivirgulaa):

Multumesc

6 răspunsuri:
| kGeorge a răspuns:

Daca esti pe cale sa iti dai intalnire cu o fata de 14 ani vezi sa nu te intalnesti cu Justitiarul de berceni

Întrebări similare