| Daviduku77 a întrebat:

Salut, am făcut o procura la notar in Germania pentru o persoana din România care sa îmi revendice permisul de conducere suspendat pana in 14 mai 2024, procura a fost scrisă in romana, dar am scris doar numele, domiciliul și data nașterii acelei persoane și ale mele in procura, am uitat de CNP ul meu și al lui. Poate fi o problema in Romania asta? Ps: după legalizarea in Germania trebuie alta in România?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca procura este in limba romana si autentificata de un notar nu mai trebuie alta legalizare in Romania.
Nu stiu daca Politia rutiera va lua in considerare aceasta procura, in mod normal ar fi trebuit sa fie trecute si CNP, dar poate incerca, avand celelalte date personale.

Bula
| Bula a răspuns:

"Procura" scrisa de mana nu se accepta oficial.

| Daviduku77 explică (pentru Bula):

De ce nu se accepta asa mi-a fost spus de la notar sa scriu nu am avut de ales

| Bula a răspuns (pentru Daviduku77):

Fiindca oricine ar putea scrie o "procura", pentru orice, in numele oricui.
Daca scriai /semnai procura in fata notarului sau altui jurist, atunci autentifica (cu semnatura si stampila proprie), ca te-ai legitimat si intr-adevar tu esti cel care a facut procura.

| Daviduku77 explică (pentru Bula):

Pai am semnat procura de fata cu notarul, doar ca asa m-a pus sa o scriu cu litere de tipar in România, urmează validarea ei de către notari, legalizarea și trimisa in Romania

| Bula a răspuns (pentru Daviduku77):

Daca a legalizat-o notarul, atunci e OK.

| Violleta2022 a răspuns:

Procura pentru Romania se putea face la Ambasada sau Consulatul Romaniei din Germania, trebuind sa contina si CNP-ul la ambele persoane mentionate in procura legala.
Este posibil ca cei de la Politia din Romania sa nu accepte procura respectiva neavand toate datele cerute in ea.