Daca nu iti trebuie la ce te mai agiti atit? Odata ce iai lasat-o, inseamna ca nu tia trebuit.
Scu ti-a venit sa o ceri inapoi, asta arata ca esti neserios, nu esti om de incredere
Banui ca duopa ce ai lasat-o, ai vazut ca ai putea sa o vinzi tu pe olex, ori ai vazurt ca vrea el sa o vinda, las-o naibi balta, te faci de rahat pentru nimic.
Trebuia sa te gândești bine dacă vrei sa i-o dai sau nu...dar și el ar trebui sa fie cu bunul simt și sa ți-o dea înapoi dacă tot o vrei, până la urma e a ta. Acum nu știu cu ce te-aș putea ajuta, dar îți spun un lucru, deodată ce i-ai dăruit unei persoane ceva, e urat sa îi mai ceri înapoi exact ceea ce i-ai dat.
Este simplu: spune-i ca faci reclamatie la Politie ca ti-a furat lucrul, odata ce este propietatea ta si ai deja factura la ea.
Factura banuiesc ca este pe numele tau, asa-i?
Daca factura este pe numele tau si ai dovada ca doar ai dat-o cu imprumut spune-i sa ti-o restituie, daca nu o face ii vei face plangere penala pentru abuz de incredere, conform Codului penal, citez:
"ART. 238. Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea trebuie facuta in maximum 3 luni de la data cand trebuia sa-l restituie.
Daca este cadou n-ai sansa sa il obtii.
Nu am inteles nimic din intrebarea ta, am sat o piesă la un prieten, ce piesă de teatru?
Reclamatie la politie.
Dar asta numai in cazul in care nu ati discutat cum ca i-ai ceda/dona lui piesa.
Daca i-ai dat-o, iar acum te-ai razgandit, nu prea merge reclamatia.
Merge doar daca ai lasat-o la el cateva zile, imprumut sau cu rugamintea sa o depoziteze.
Ce poti face este sa mergi la Politie, altfel legal nu ai ce sa faci.
Ai nevoie de dovezi ca acel lucru iti apartine si poti aduce si probe precum print screen (captura ecran) de pe olx, ca acel amic a scos fix acest articol la vanzare.
Adi1987 întreabă: