Daca ITP este expirata atunci, pe langa amenda, iti retine si certificatul de inmatriculare si ti-l restituie dupa ce prezinti ITP.
Poti circula legal pana cat ITP anterior mai este valabil.
Daca ITP anterior a expirat atunci nu poti circula legal pe drumurile publice, daca esti prins vei fi amendat, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.102.(1)Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
1.conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat;"
In prezent amenda este de la 1.305 lei la 2.900 lei, poti plati jumatate din minim (652, 50 lei) daca platesti in maximum 15 zile de la procesul-verbal de contraventie.
Ok, insa nu imi ea talonul? eu am vazut pe net ca iti da si amenda, iti ea si numerele si talonul esti sigur ca primesc doar amenda?
Daca ITP este expirata atunci, pe langa amenda, iti retine si certificatul de inmatriculare si ti-l restituie dupa ce prezinti ITP.