| adryano_7970 a întrebat:

Salut am fost prins conducand sub influenta alcoolului la etilotest mi-a iesit 0, 41 am fost dus la spital si in sange a iesit 0, 90 am vreo sansa sa scap fara sa mi se anuleze permisu cu vreo amenda administrativa nu mai am nici o abatere, am vb si cu un avocat si m-a pus sa ii aduc o scrisoare de la scoala cum am fost eu in 4 ani de liceu si saptamana viitoare trebuie sa merg la procuror sa dau declaratie

Răspuns Câştigător
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

La prima abatere ti l-ar putea lua o luna, dar avand in vedere ca ti-au facut analize la spital ar putea fi si doua sau trei luni. O pauza buna in care sa reflectezi asupra situatiei. Daca data viitoare cand bei ma lovesti pe mine care merg atent cu bicicleta? O fi corect, tu la 18-19 ani sa conduci baut, fara discernamant asa cum eram si eu la varsta ta, si sa ajungi sa ranesti un om care a renuntat la masina in favoarea bicicletei, mai sanatoasa pentru toata lumea? Mie mi s-ar parea corect sa nu mai conduci vreo 5 ani, pana iti mai vine mintea la caphappy Mai gandeste-te la ce ti-am scris inainte sa injuri in gand sau sa te faci ca nu conteaza.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu md. si compl. ulterioare, art. 87, fapta constituie infractiune daca imbibatia alcoolica este de peste 0, 80 g/l alcool pur in sange si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Conform art. 103, alin. 1, lit. c) suspendarea permisului este de 90 zile cand fapta este urmarita ca infractiune, iar conform alin. 6 si 7 trebuie sa predai permisul in cel mult 5 zile(daca nu ti-a fost ridicat) de la instiintare, altfel suspendarea se majoreaza cu 30 zile.
Asa cum a spus si cristacheceliute si eu sunt de parere ca ar trebui sa fii cu mult mai atent la conducere, sa nu bei atunci cand conduci si sa inveti din pataniile altora, acum sa tragi concluziile necesare din ce ai facut tu. Citeam recent ca Romania se situeaza pe locul 2 in Europa in privinta accidentelor mortale si ca acestea au crescut la noi din 2001 pana anul trecut, iar conducerea sub influenta alcoolului este pe locul 2 printre cauzele accidentelor. Sper sa-ti fie invatatura de minte si sa n-o mai comiti a doua oara. O zi buna!

| danco a răspuns:

Pai cum ai putut sa ai asa putin creier? Sper sa nu ai sansa sa scapi. Eu de ce nu ma sui nici cu o lingurita de bere la volan? Pt ca eu sunt destept, iar tu prost ca pui viata altora in pericol, nu ma refeream la a ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sper sa scapi doar cu trei luni suspendare pentru permis si amenda dar ai grija altadata sa nu mai cazi in recidiva ca poti face puscarie.