Terbilism sau inconstienta?
Mai bine ramai fara permis pe 1-2 ani, ca sa mai cresti si sa iti creasca si ceva inteligenta, ca-n felul asta vei omori oameni nevinovati.
Nu ai ajuns într-un pom? Mă mir! Ce aveți în cap, în afară de tărâțe să goniți ca nebunii? Nu vă gândiți că goniți spre moarte? Dacă făceai așa ceva în occident, ca începător, nu mai conduceai niciodată un vehicul!
Sper ca să se voteze legea pentru interzicerea pe 10 ani pentru conducerea unui vehicul dacă ești prins drogat sau băut, iar legea Anastasia să bage câți mai mulți teribiliști la închisoare!
Mai greu in Romania, unii parlamentari da sunt corecti si vor corectitudine dar ce te faci ca exista gunoaiele care nu sunt de acord, aceleasi gunoaie care nu si-au lasat odraselele sa ia permisul de la 18 ani cum era pana acum ci au dat o lege care sa fenteze cumva permisul si categoria B, la 16 ani nu dai de B si de o alta categorie sa poti conduce un cotet pe roti.
In loc ca ei sa se gandeasca la siguranta ei se gandesc doar la prostii aiurea, la cum sa mai castige ceva si cum sa aiba o satisfactie personala ca fisu sau fata amantei poate acum conduce la 16 ani in loc de 18...
Niste melteni inculti care nu au notiunea inradacinata de a pune raul in fata ca sa poti sa previi o situatie neprevazuta! Nu au nicio altfel de cunoastere de altfel!
Asa ca slabe sanse sa avem disciplina intr-o tara in care legea o face la propriu orice prost pe care alti marlani au pus o stampila!
Ne meritam soarta!
Hai pe bune ma dupa mintea ta ar trebui dracu sa te lase sa dai de permis la 70 de ani.Nu mai generalizati atat poti sa fi un dobitoc care merge cu 100 in localitate si daca ai 40 de ani si daca ai 20 si daca ai 60.In *** in afara faptului ca ar trebui sa respecti limita de viteza, ar trebui sa fii si destul de inteligent sa conduci cat te tine pe tine priceperea.Adica in sensul da inteleg sa iti mai vina sa o calci, dar daca tu esti un fraier care ai luat permisu de 1 luna si pana atunci de abia mergeai cu 40 nu e normal sa sari direct la suta. Daca esti destept urci cu cate 2/3 la ora pe fiecare tura cand conduci ca sa te obisnuiesti.Si aia cu fisu care e ideea ca nu o inteleg? In primul rand vezi ca in america se conduce de la 16 ani, in al doilea rand poti face accident la orice varsta daca esti dobitoc si nu gandesti, in al 3 rand NU e nicio smecherie daca fito conduce la 16 la 20 sau la 40, ca nu l-ai ajutat tu cu ceva sa ia permisu ala ca sa te lauzi.Nu prea inteleg mentalitatea asta de roman cocalit in care sa te lauzi cu realizarile lu tacto, sau ale lu fito sau ale nu stiu cui rude..fiecare ar trebui sa se laude doar cu propriile realizarile.E la fel cum te-ai lauda ca tu ai lambo doar pentru ca tacto are lambo..asta nu inseamna ca si tu ai lambo, asta inseamna doar ca-i conduci lu tacto masina.
16 ani e o varsta relativ mica, nu vorbeam aici de 70 de ani ci de 18 ani care este o varsta de bun simt, este varsta majoratului, cauta ce inseamna asta biologic, psihologic cat si din punct de vedere legislativ.
Ai fost in SUA de stii cum e acolo sau vorbesti asa din auzite?
Acolo scoala dureaza mai mult de 20 de sedinte cat dureaza in Romania, dureaza cateva luni bune de zile!
Noi avem infrastructura mult mai complexa si complicata decat in majoritatea oraselor mici din SUA, in care soselile sunt majoritar in linie dreapta, in multe localitati orice prost este in stare sa conduca de la el de acasa pana la magazin, au strazi late si in linie, unele nu au nici macar o curba periculoasa, da exista astfel de orase.
Ei incep scoala de la 15 ani, asta nu are relevanta raportat la Romania, unde toti retardatii fac scoala 1 luna de zile si apoi se cred piloti pe sosea! Nu avem nici lege care sa limiteze puterea unei masini pana faci 1 an de condus, cum este in alte tari UE, la noi doar zvonuri si sifoneala, in rest fiecare isi vede interesul.
Vorbiti de condus si dati sfaturi practice cand voi sofati pe simulatoare de pe PC!
In curand ii iei locul lui Titi Aur, ala ca pilot era mediocru dar ca sfaturi este campion, nu are nimeni loc de el pe la tv, abunda in sfaturi de conducere, zici ca e multiplu campionul in F1!
Hai sa mori tu ca dau sfaturi din sofat pe pc stai cuminte ca sunt sofer de 2 ani si stiu de vorbesc, in 2 ani n-am avut odata in cap ''sa fac pe smecheru'' si sa merg cu viteza pe unde e restrictie doar ca sa arat taranilor din statiile de motocar cum calc eu accelaratia.Sau sa fac pe interesantu in curbe sau in sensu giratoriu doar ca sa le arat unor amarati ca eu sunt mai smecher ca ei.Mor cand vad mentalitatea asta de rahat IN ROMANICA ca daca ai o varsta de 18-20 de ani automat esti un fraier care nu gandeste iar daca ai 50 de ani SIGUR esti destept si SIGUR tu stii TOTUL pentru ca na TU ai EXPERIENTA.Ho dracu ca inteligenta tine de fiecare persoana in parte nu de varsta ei.Ca poti sa fi destept la 10 ani si poti sa fi tampit la 50. Tu dai din clanta pe ce vezi la stiri,ho ca la stiri sunt aratati doar prostii, nu o sa vezi tu vreodata la stiri ca arata unu care a realizat ceva, pentru ca da, ROMANULUI ii place sa vada unu mai PROST ca el, ca sa se simta bine, de aia se si dau NUMAI stiri de genu.La fel cum se uita si tot romanu la las fierbinti, de ce crezi ca e asa virala prostia aia de serial? De asta pentru ca ROMANU de rand asta care e rupt de foame si munceste pe 2000 de lei, vrea sa vada unu mai prost ca el ai inteles? De asta e asa interesant pentru oamenii de rand, ca seriale gen asii amanetului sau alte seriale de astea mai culte si mai INTERESANTE care arata oameni MAI DESTEPTI nu sunt la cautare pentru ca na niciun prost nu vrea sa vada un destept ca intra in depresie, mai repede vede un prost mai mare ca el.
Tu fiind unul dintre aia inteligenti este? ai citit la viata ta Cioran sau Eliade, Hegel sau kant
Nu are nicio importanta in sofat cat de mare este IQ-ul, sunt alde 8 clase care conduc mai bine decat doctori universitari care sunt preponderent niste fosti ratati ce au luat permisul la 37 de ani ca atunci au iesit din saracie
eu am si facultate si master pe meritul meu nu pe spaga ca fraierii astia care insira diplome si ei sunt tot niste limitati, nu ma face asta mai bun decat altii sau mai rau in condus, nu e unicul criteriu sa fii sofer bun ca esti cult sau inteligent, poti sa te nasti cu reflexe foarte bune, cu aptitudine catre sofat.
Sunt o multime de retardati si limitate care se sperie si de umbra lor, dar vor permis, ei nu sunt insasi prin fiinta lor capabili a fi soferi! Dar daca spui asta apare unul ca tine, care judecata si te catalogheaza comunist doar pentru ca spui un adevar!
NU TOTI SUNTEM FACUTI SA FIM SOFERI!
Daca soferia era usoara si pentru toata lumea toti participam la VTM, rally sau F1, cum am mai zis cu alta ocazie!
Dar poti sa ii spui incultului ca nu este bun la ceva si ca ar fi mai bine sa renunte? ei bine NU!
Tu ai de 2 ani permis, afla ca altii avem de mult mai multi ani si nu sunt unul de 50 ani asa cum crezi tu sau vreun sofer pe TIR
Daca iti dau doar 2 modele de masini pe care eu le-am detinut iti ia razna tastaura aia cu touch, fara sa fiu meltean sau interlop de asta de 2 lei care-si scoate femeia la produs, asa cum sunt majoritar sclavii care se dau smecheri peste tot in tara asta, dar omul destept se abtine in a face afirmatii fata de necunoscuti!
Imi mentin afirmatia ca 16 ani este o varsta mult prea mica pentru a detine permis fie el si pentru o subcategorie a B-ului!
pace
Pai dupa cum vezi te cam contrazici odata zici ca NU TOTI SUNTEM FACUTI SA FIM SOFERI iar apoi zici ca domne 16 ani e varsta prea mica si mai sus ai dat exemple incat sa para ca daca ai 16 ani sau 18 nu esti capabil sa conduci.Tocmai ca nu conteaza varsta conteaza cat de capabil esti tu.Aia cu domne nu toti suntem facuti sa fim soferi e o prostie, la fel cum zici ca nu toti suntem facuti sa fim fotbalisti, doctori sau alte cacaturi.TOTI putem fi orice daca muncim, daca gandim si daca facem niste sacrificii.Nu v-ati plictisit de cliseele astea gen : asa vrea dumnezeu, asa a fost sa fie, N-AM TALENT, N-AM nu stiu ce.In primul rand aia cu dumnezeu e un rahat de gandire.Pe dumnezeu il doare fix in cuc de ce poti tu sau nu.Nu inteleg de ce tot romanu considere ca pe dumnezeu il intereseaza macar o secunde de o problema minora a unui om normal. Daca s-ar gandi romanu 2 secunde asa : Ba daca eu as fi dumnezeu si as avea 7 miliarde de jucarii ce as face? As ajuta incontinuu o jucarie si pe celalalte nu, sau m-as uita la ele fiind curios ce fac ba astia singuri? A doua varianta cred ca e cea mai relevanta.Deci asa si cu restul chestiilor nu exista prostia asta ca domne unii suntem facuti pentru ceva si altii pentru altceva.La fel cum e si la cantat, nu exista prostia ca domne unii pot canta din voce si altii nu, GRESIT poti canta si tu si eu, difera doar vocea si poate a ta e placuta iar a mea nu, asta nu inseamna ca n-as fi capabil sa cant. Aveti unii niste mentalitati de te doare mintea, noroc ca nu mai exista comunismul iar tinerii sunt dezghetati la minte.Ca dupa mintea voastra...nimeni sa nu se mai faca domne nimic ca nu sunt facuti pentru lucrurile respective.Tu crezi ca da vinci inainte sa se apuce el de pictat nu aavut langa el niste fraieri care i-au spus ca nu e facut pentru asta? Ba da si uite ca tot e unul dintre ce mai mari pictori din istorie.NUMAI de propria persoana depinde daca esti bun sau nu la ceva.Iar aia cu formula 1 ce legatura are ma? Toti pot fi soferi de formula 1 daca isi pun un pic ambitia si incep sa muncesc. OAMENII care nu sunt facuti pentru lucruri sunt de fapt ratatii aia care singura lor realizare in viata e ca au facut un **** de scoala apoi un **** de facultate doar pe premiza singurantei zilei de maine. FARA sa caute o pasiune si sa faca ce le place.Deci sa mergi cu masina la 16 ani e o varsta prea mica si e ceva riscant, dar sa mergi cu un **** de motor nu e periculos? Daca ar fi sa o iei logic cred ca e mai riscant sa mergi cu motoru, la 50 de km/h daca te-ai izbit esti ca si mort, cu masina nu esti mort.