| Adikhalifa72 a întrebat:

Am imprumutat un laptop unui prieten pentru o seara si deja au trecut 4 zile. Problema sta in felul urmator, am vorbit cu el si nu vrea sa mi-l dea inapoi. Stiu unde sta, ne cunoastem de mici. Ma gandeam sa depun plangere pentru sechestrare de bunuri, am dovezi, am vorbit cu el pe whatsapp si am si un program in pc care vad tot ce face, dar el mi-a dat 15 lei cand i-am dat laptopul si o tine pe a lui ca am eu sa ii dau 6 milioane si imi tot zice pe whatsapp :" frate ti l-am platit da-mi bani si iti dau latopul". Asta zice incontinuu, credeti ca as putea sa il recuperez?

Nu am nici un martor, doar cateva dovezi in care el zice ca laptopul e la el si ca mi l-a platit si sa ii dau bani 6 milioane dar el mi-a dat 15 lei.

Dau funda, dar spuneti-mi macar sa stiu daca are rost sa mai merg la politie.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa-i faci plangere penala pentru abuz de incredere, conform Codului penal, citez:
"ART. 238. Abuzul de încredere  
  (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea trebuie facuta in maximum 3 luni de la data imprumutului.
Inainte de a face plangere vorbeste cu el si spune-i ca daca nu-ti restituie imediat laptopul o sa-i faci plangere penala.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi urgent la politie, depune plangere si cere sa-ti rezerve dreptul de a-l da in judecata. Poti sa ceri si despagubiri pentru timpul folosit si daune morale. Are dreptate Ioandelasal.

| Adry05 a răspuns:

Nu-mi vine sa cred ce oameni exista pe lumea asta. laughing Da, du-te la politie, povesteste-le exact ca aici cazul si arata-le si pozele ca dovada.

| millyca a răspuns:

El nu are nicio dovada ca ti-ar fi dat vreun ban. In schimb, laptopul tau e la el - simplu. Are rost sa mergi la politie.

| MrKez a răspuns:

Daca nu merge treaba cu politia, solutia sunt pumnii laughing (Gluma)

| LeKko a răspuns:

Presupun ca ai un certificat de garantie la el, iar asta dovedeste ca esti proprietar! el nu are nici un fel de contract sau proces verbal de vanzare-cumparare, deci poti sa depui plangere la politie, si are toate sansele sa ajunga la puscarie...tu cauta bonul sau certificatul de garantie, un act doveditor