| Sulty_Mihai_1986 a întrebat:

Salut, am luacrat la o firma, iar acum am nevoie de la ei de niște Adeverințe de salariat, stau si ma rog de o secretara de-a lor, ca doar numărul ei îl am si de jumătate de luna ma tot amâna ca nu tine de ea. Am avut en discuții la telefon cu ea, dar degeaba. Am nevoie de ele cât mai repede, deja trece timpul. Ce pot face? I-am zis sa îmi dea nr unui șef dar spune ca doar ea se ocupa si ca lucrează de acasă in perioada asta. Ce pot face ca sa grăbesc procesul?

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca, din motive obiective, angajatorul nu poate elibera documentele, salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator.
Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii", se precizeaza in HG nr. 500/2011.
In cazul tau si o reclamatie la ITM i-ar face bine daca ai dovada scrisa ca i-ai cerut adeverinta si n-a vrut sa o elibereze.

| Iote a răspuns:

Nu secretarele dau aceste adeverinte ci cei de la resurse umane.
"ma tot amâna ca nu tine de ea" si "doar ea se ocupa" se contrazic.
Sa-ti dea numarul de telefon al celui de la resurse umane.
Daca esti in aceeasi localitate, mergi la ei.
Cauta pe net o adresa de contact si scrie-le. Mentrioneaza ca ceri adeverintele de mult timp si ca ai nevoie urgent.

| dinaprilie a răspuns:

Mergi pana la sediul lor. Vezi acolo de cine dai. Alternativ fa-le plangere penala la parchet. Nu conteaza neaparat motivul. Ceva legat de securitatea in munca. Arde-i pe ****!

| Mopmop a răspuns:

Roag-o sa iti trimita un e mail si vezi ce zice. Daca o arde asa in continuare baga-ti ula in ei si cauta alt loc de munca.
Pentru ca sunt salariati ca ea si patroni la fel in Ro de asta suntem unde suntem ca tara...

| nicu991 a răspuns:

Ia legatura cu altcineva de la resurse umane, ca doar n-o fi doamna respectiva singura îndreptățită cu toată activitatea.