Da, se poate, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după cum urmează:
h) permisele de conducere eliberate pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE sunt valabile şi pentru categoria Tr, în anumite cazuri specifice;
(2^1) Cazurile specifice pentru care se consideră îndeplinită condiţia prevăzută la alin. (2) lit. h) pentru a da dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice sunt următoarele:
a) permisul de conducere pentru categoria B este valabil pentru vehicule din categoria Tr cu masa totală maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată să fie mai mică de 750 kg;"
Dar il poti conduce si daca nu ai niciun fel de carnet?
Il poti conduce dar nu pe drumurile publice, respectiv pe drumuri semnalizate ca nu sunt publice, in curte, pe terenuri virane, pe camp, etc.
Încă o întrebare... Acum 2 săptămâni îmi apărea notificarea de la TPU în bară acum, ca să văd cine mi-a răspuns trebuie sa întru in contul meu→intrebarile mele, înainte doar mă notifica și știam
andyarx întreabă:
jeanvaljean96 întreabă: