| Lester23 a întrebat:

Salut. Am lucrat la o clinica timp de 15 zile, in aceste zile mi s-a promis ca imi face contract de munca. Apoi am plecat ca nu voiam sa am probleme, insa imi doresc banii pe zilele lucrate. Am o poza cu badge-ul care se pune la gat (l-am primit de la ei) si conversatii pe wapp. Pot face vreo sesizare? Multumesc mult

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand solicita plata pe perioada lucrata.
Doar daca nu te platesc poti reclama la ITM si apoi, daca nu se rezolva, poti da in judecata clinica.

| Lester23 explică (pentru Ioandelasal):

La ITM ma gandeam si eu insa nu exista probabilitatea sa am si eu probleme?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Lester23):

Nu vei avea probleme, obligatia incheierii contractului revine angajatorului, el poate fi amendat pentru ca te-a primit la lucru fara contract individual de munca, inregistrat si la ITM.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mai bine ramineai o lună asa pe 15 zile nu i ei mai nimic, nu va place munca bă deloc.

| Lester23 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Daca tie iti place sa lucrezi la negru si intr-un mediu toxic, fie in bafta ta

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Lester23):

Cine te pune sa lucrezi la negru aici este vina ta, si sa zicem ca i faci reclamatie sefului ăia de la ITM vor afla ca ai lucrat la negru si o sa i dea lui amendă si tot nu o sa-ti dea banii ca o sa zica ca a platit amenda, cel mai bine mergi la seful tau si incearca sa discuti cu el sa il rogi sa i ti dea banii pe zilele lucrate si este cel mai bine decat sa i faci probleme cu legea daca vin inspectorii si el nu are actele in regulă nu o sa-i fie prea bine, il va arde la buzunare amenda.

| Lester23 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Era pe premiza ca dureaza pana face "actele" si toate cele. De aceea m-am decis sa plec, nefiind si asigurat din multe perspective. Adica e si la mintea cocosului ca nu e ideal sa ramai fara contract, daca ar fi venit un control eu ce as fi facut? Zi-mi mie. Pe de alta parte, am folosit email-ul lor, wapp etc pentru contact si tot nimic. Nu sunt singurul tanar care s-ar fi ars in asemenea situatii, acesta fiind printre primele job uri dar nu-i corect din punctul meu de vedere sa te folosesti nestiinta multora.

| haileewatson a răspuns:

Nu vei fi platit fiindca n-ai contract de munca.
Intodeauna mai intai semnezi contractul si dupa incepi munca.
Nu cunosc situatia ta dar nu mai lucra asa la negru in viitor.

| 1234568807 a răspuns:

Ce fel de probleme sa ai? Iar legat de bani, trebuia sa iti faca contract inca de cand te-ai angajat, alfel tu nu poti dovedi ca ai lucrat pentru ei si nu vor fi obligati sa iti dea banii

| marin1988 a răspuns:

Ai încercat pe cale amiabilă? Care a fost înțelegerea? Poți vorbi cu ei și spui că îți dorești banii pentru zilele lucrate. Însă neavând un contract de muncă, e mai greu să fii plătit. Sau dacă ai tu o firmă sau PFA poți să discuți cu ei și să le emiți factură.

Altfel e complicat, pentru că ar însemna să te plătească la negru și pot avea probleme și ei și tu.