In primul rand solicita plata pe perioada lucrata.
Doar daca nu te platesc poti reclama la ITM si apoi, daca nu se rezolva, poti da in judecata clinica.
La ITM ma gandeam si eu insa nu exista probabilitatea sa am si eu probleme?
Nu vei avea probleme, obligatia incheierii contractului revine angajatorului, el poate fi amendat pentru ca te-a primit la lucru fara contract individual de munca, inregistrat si la ITM.
Mai bine ramineai o lună asa pe 15 zile nu i ei mai nimic, nu va place munca bă deloc.
Daca tie iti place sa lucrezi la negru si intr-un mediu toxic, fie in bafta ta
Cine te pune sa lucrezi la negru aici este vina ta, si sa zicem ca i faci reclamatie sefului ăia de la ITM vor afla ca ai lucrat la negru si o sa i dea lui amendă si tot nu o sa-ti dea banii ca o sa zica ca a platit amenda, cel mai bine mergi la seful tau si incearca sa discuti cu el sa il rogi sa i ti dea banii pe zilele lucrate si este cel mai bine decat sa i faci probleme cu legea daca vin inspectorii si el nu are actele in regulă nu o sa-i fie prea bine, il va arde la buzunare amenda.
Era pe premiza ca dureaza pana face "actele" si toate cele. De aceea m-am decis sa plec, nefiind si asigurat din multe perspective. Adica e si la mintea cocosului ca nu e ideal sa ramai fara contract, daca ar fi venit un control eu ce as fi facut? Zi-mi mie. Pe de alta parte, am folosit email-ul lor, wapp etc pentru contact si tot nimic. Nu sunt singurul tanar care s-ar fi ars in asemenea situatii, acesta fiind printre primele job uri dar nu-i corect din punctul meu de vedere sa te folosesti nestiinta multora.
Nu vei fi platit fiindca n-ai contract de munca.
Intodeauna mai intai semnezi contractul si dupa incepi munca.
Nu cunosc situatia ta dar nu mai lucra asa la negru in viitor.
Ce fel de probleme sa ai? Iar legat de bani, trebuia sa iti faca contract inca de cand te-ai angajat, alfel tu nu poti dovedi ca ai lucrat pentru ei si nu vor fi obligati sa iti dea banii
Ai încercat pe cale amiabilă? Care a fost înțelegerea? Poți vorbi cu ei și spui că îți dorești banii pentru zilele lucrate. Însă neavând un contract de muncă, e mai greu să fii plătit. Sau dacă ai tu o firmă sau PFA poți să discuți cu ei și să le emiți factură.
Altfel e complicat, pentru că ar însemna să te plătească la negru și pot avea probleme și ei și tu.