| ionutzzzzzzzzzzzzz a întrebat:

Salut am muncit la o firma de paza vreo doi ani am plecat cu preaviz în regula și nu vrea sa mai îmi dea o parte din bani restul dați-mi o idee unde sa i reclam

22 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti reclama la ITM si apoi, daca nu se rezolva, sa dai firma in judecata.
Inainte a a face reclamatia ar fi bine sa stii exact de ce nu te platesc si daca ai dreptul la suma respectiva sa-i instiintezi ce vei face daca nu te platesc.

Bula
| Bula a răspuns:

Cere-le Nota de Lichidare!
Este singura dovada cu care poti face reclamatie.

| ionutzzzzzzzzzzzzz explică (pentru Bula):

Parca o am... La ITM as putea sa fac ceva? Oricum mersi

| Bula a răspuns (pentru ionutzzzzzzzzzzzzz):

Verifica intai, ce scrie in ea!
Poti face reclamatie DOAR daca ceva este scris gresit in nota sau daca nu ai primit toti banii ce reies din calculele din nota.

| ionutzzzzzzzzzzzzz explică (pentru Bula):

Nam nicio reclamație de la iei am plecat în regula

| mgtow a răspuns:

Cu sau fara nota de lichidare la itm se rezolva, in primul rand amenintal ca mergi la ITM poate asa iti da toti banii

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu am patit asta si nu m-am lasat. Din cauza mea firma a intrat in faliment, a trebuit sa plateasca o gramada de bani celor peste 250 de colegi. Am facut reclamatie la ITM, apoi la Ministerul Muncii si apoi in justitie. Agentii au fost preluati de o alta firma si totul a fost bine.

| ionutzzzzzzzzzzzzz explică (pentru Salontanul):

Bv și la minister muncii ajung dacă e nevoie

| Salontanul a răspuns (pentru ionutzzzzzzzzzzzzz):

Ok. Eu am scris la Ministerul Muncii pentru ca ITM-ul i-a dat amenda circa 18.000 lei (era in 2003) cand el avea incasari de miliarde pe luna. 18.000 lei atunci erau circa 8-9 salarii minime pe economie.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Trebuie sa fie un motiv care stă la baza deciziei lor de a nu i ti mai da restul de bani, sigur ai plecat in relatii bune de acolo sau ai facut scandal sau i ai amenintat cu ceva, ca daca tu stii ca nu ai gresit cu nimic față de ei si ei se poarta abuziv ne dorind sa i ti dea drepturile bănesti, poti sa i reclami, dar daca tu ai facut pe acolo circ si panaramă si află cei de la ITM ca vor face verificari si anchete atunci tu ai de suferit.Numai tu stii daca ceea ce ne ai spus nouă este purul adevar sau este doar o jumatate de adevar adica partea convenabilă pentru tine.

| ionutzzzzzzzzzzzzz explică (pentru CristiDinBucuresti):

Motivul pentru care nu vrea sa mi dea banii este ca mai are sa mi dea 380 roni banii sunt în plic știu de la șefu meu direct fost șef și zice un șef mai mare ca din suma asta trebuie sa-i dea la alt coleg care și aluia ia luat din banii 200 de roni ca mi-a dat mie mai mult ca să făcut o greșeală asta este motivul n-am făcut cearta sau circ cu iei

| ionutzzzzzzzzzzzzz explică (pentru CristiDinBucuresti):

Io am luat 200 în plus dar cu o luna în urma mia oprit 200 de roni pentru un echipament care îl aveam în dotare le-am explicat cum s-a întâmplat.și a zis ca mi da banii înapoi și ar mai fi un motiv de mi-a dat în plus, Miam băgat demisia ca plec și a zis ca mi mărește din luna respectiva.Acelui coleg ia oprit 280 deci nu se leagă, Ei ce vrea eu sa semnez pe 380 sa-i dea aluia 200 eu sa rămân cu resti 180 dar fără probe fără nimic... sper sa fiu inteles mersi toți care mi-ați răspuns oricum nu ma las.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La ITM. Era bine sa-ti fi adunat niste dovezi, cum ar fi poze cu procesele verbale pe care le-ai semnat in turele neplatite, fluturas de salariu sau extras bancar cu ultimele plati.

| dinaprilie a răspuns:

La inspectia muncii de pe raza judetului tau.

| ionutzzzzzzzzzzzzz explică (pentru dinaprilie):

Firma e din București eu sunt din calarasi

| dinaprilie a răspuns (pentru ionutzzzzzzzzzzzzz):

La Bucuresti mergi si intrebi.

| Vântulalb a răspuns:

La ITM in judetul unde e firma.

Răspuns utilizator avertizat