Poate face plangere la Politie, atasand mesajele lui de santaj si publicare ilegala a pozelor indecente.
Puteti chiar sa-l dati in judecata!
Pe internet nu este nimic ascuns, dimpotriva, orice este publicat pe site-uri care nu-ti apartin, pot fii facute publice, oricand.
La politie, asta e infractiune de santaj, e un caz usor, baiatul e cu un picior in inchisoare. Sa faca plangere la politie. Au fost multe astfel de cazuri. Insasi faptul ca detine pozele e o proba puternica contra lui.
Ce sa vorbeasca Politia cu el? Politia dreseaza dosare, nu vorbeste cu handicapatii, face plangere la Politie, ia numar de inregistrare, si trebuie sa primeasca raspuns oficial, la termen. Santajul e o infractiune serioasa, s-a ajuns prea departe, singura iesire e sa faca plangere, dupa cum vad probele exista, cazul e ca si rezolvat.
Dacă sunteți minori mergeți și vorbiți cu părinții. Dacă sunteți adulți mergeți la poliție.
Problema este că nu trebuia să salveze în privat pe Facebook, pozele respective, ci pe un card de memorie sau pe dispozitiv, telefon, laptop.
Atât timp cât, nu cred că nu ați auzit, există persoane care sparg conturi de site-uri, nu trebuie să lași poze on-line, indiferent dacă sunt pe album foto privat.
Oricum, veți avea mult de lucru până când le veți recupera parțial, căci nu cred că el deja le-a salvat în altă parte, oricând putând să se folosească de ele.
Trebuie sa mergeti la politie. Ceea ce face el este santaj. Politistii de la sectie il vor identifica prin mesaje si il vor aresta cel mai probabil. Daca a spart contul de Facebook nu poti schimba parola sa nu mai intre?
Salut. Îți recomand să faci ticket la Facebook sa le dovedești că îți aparține contul. Iar după. Ii poți lua adresa IP din setări și să l declari poliției. Aceștia vor verifica care este providerul și vor afla cine este și cum.
Cel mai bine e sa te duci la poliție
Noi stim cine este, el nu isi ascunde identitatea, dincontra este un fost coleg al ei de clasa, obsedat de ea. Vreau doar sa stiu daca politia il va linisti pe tipul acesta sau nu vor face nimic? sau poate exista lege pentru protectia datelor personale de pe retelele de socializare ca sa il putem da in judecata.Sora mea are 20 de ani si inca nu a iesit cu nici un baiat macar la intalnire si mi-e frica rau sa nu ii faca vreun rau dupa ce il vom da la politie, cu nebunii nu te pui. Vreau sa adaug ca la moment ma aflu in Anglia si cu pandemia asta nu pot asa liber sa calatoresc acasa ca sa stau eu de vb cu el, dar pe telefon sa il sun mare lucru nu voi rezolva asa mizerabili de oameni nu se tem prin sunete
De ce nu ii înscenezi ca ea sa se întâlnească cu respectivul. Și te duci cu poliția peste el. Ceea ce face el se numește șantaj și se pedepsește. Nu îți face nimic rău.
Da, exista lege care protejeaza datele personale, dar mai mult decat atat, obtinerea si detinerea, nici nu mai era nevoie de instrainare, unor astfel de imagini probeaza infractiunea de santaj. Daca e sa-i faca rau, ii face pentru ca se simte incurajat de lipsa ei de reactie. Cea mai sigura cale e plangerea penala.
Cu toții aveam sora aia care își pune parola la Fac3book "parola1234" și e normal sa fie unele conturi sparte. Sa își schimbe parola cât mai repede și o plângere la poliție (Hărțuire).Nu stlu dar zi și tu lu ăla ca ești fratis-o și îl faci salam dacă nu încetează. Sau sa aranjezi întâlnirea și când vine ăla sa îl aresteze poliția și boom rekt suprem. eu așa as fake
O ameninta ca daca nu iese cu el, el o va face de ris si oricum va plinge in pumni si de nevoie va fi cu el, ii spune hai fetit-o acum te voi avea eu pe tine, pozele tale imi dau curaj, daca nu vei face ce spun eu atunci vei vedea ce inseamna rusinea.Si multe alte cuvinte foarte murdare.Eu as putea sa ma duc sa ii dau vri-o 7 la moaca, dar ma gindesc sa nu-i faca vriu-un rau cu timpul, sa o urmareasca cumva si tot asa...