| lucian820 a întrebat:

Salut,am niste bani intrati in contul bancar de-a lungul timpului din paysafe. Daca anaful ma controleaza (pentru ca nu am declarat pentru ca nu am de ce, pentru ca nu sunt chestii regulate) cum le demonstrez ca au fost niste vanzari de jocuri, vandute unor baieti in online si atat?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indiferent de modul cum ai obtinut venitul acesta trebuia declarat si sa platesti impozitul, altfel este infractiunea de evaziune fiscala.

| doctorandus a răspuns:

Depinde, daca suma e relativ mica, ANAF-ul nu se deranjeaza pentru atata lucru.

| BabaOarba a răspuns:

Indiferent de venit si de cat de des apar acesta, orice venituri se declara, o data pe an, in declaratia unica.

Orice vanzare de servicii/produse care se intampla mai des de o data pe an reprezinta activitate economica sustinuta si trebuie sa ai o forma juridica (PFA, SRL etc.). Altfel se cheama ca faci evaziune fiscala si este fapta penala.

Este adevarat ca ANAF s-a dus prima oara dupa sumele mari. Dupa ce va termina aceste verificari, se va indrepta si spre alte sume mai mici. E foame mare de bani la stat. Iar bancile sunt obligate sa declare aceste tranzactii.

| Vlad_MH_2000 a răspuns:

Fratemiu a scos peste 1000 euro din jocuri direct. nu vad de ce asta ar fi o problema. acei bani puteau fi un cadou de la o ruda. same ***... daca sa zicem o suma foarte mare. 50.000,,, 100,000,,, euro. poate asa ar trebi sa te ingrijorezi laughing)
toti o data laughing ca asa fac si eu transfer pe zi de cate 1 lei in alt cont. din nou. same ***. deci daca ai luat direct 50.000 euro laughing atunci e problema laughing
bafta