Permisul il reprimesti dupa expirarea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.
Si ar fi bine sa platesti/sa fi platit amenda in maximum 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie, platesti/ai fi platit doar jumatate din minimul amenzii.
Pai amenda mi o dat o cand a luat permisul... Ca sa imi iau permisul inapoi nu trebuie sa platesc amenda?
Nu este obligatoriu.
Permisul ti-a fost luat fiindca ti-a fost suspendat dreptul de a conduce, este o sanctiune suplimentara pe langa amenda.
Te sfatuiesc sa citesti atent procesul-verbal de contraventie si o sa te lamuresti.
P.S. Vazand multe intrebari referitoare la sanctiunile contraventiionale ma tot intreb ce se invata acum la legislatie.
Pai eu stiu, din cate stiu eu
Pentru a lua permisul inapoi trebuie sa te duci la ghiseu cu
-dovada circulației care ti a dat o
- dovada ca ai platit amenda
-copie dupa buletin
- buletinul in original
Stii foarte gresit.
Nici OUG 195/2002 (Codul rutier), rep. in 2006, nici Regulamentul de aplicare din 2006, ambele cu md. si compl. ulterioare, nu prevad ca restituirea permisului este conditionata de plata amenzii. Nici macar reducerea perioadei de suspendare nu este conditionata de aceasta.
Te duci la politia rutiera, cu cartea de identitate si obtii restituirea.
Nu stiu cum mai ai dovada cu drept de circulatie, de la predarea acesteia se socoteste perioada de suspendare.
Daca este fara drept de circulatie n-are importanta daca o predai sau nu.
Si nu este nevoie de nici un fel de copii, la dosarul tau au aceste copii.
Pai amenda o am de cand mi-a luat permisul
Permisul îl poti luat înapoi fara sa ai amenda plătită. Dar dacă nu o plătești in 15 zile vei plati dublu