| uofdenis a întrebat:

Salut. Am o dilema mare. De ani intregi postarita ne lasa banii si alocatiile la vecini. Acum eu sunt suspect ca am furat o suma de bani a vecinilor spunand ca "mi-a lasat mie si banii vecinei" iar acum postarita vrea sa ma duca la politie. Intrebarea mea este: e legal ca postarita sa lase banii la vecini?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este legal. Ar fi legal doar daca vecinii ar avea o procura speciala de la voi, prin care o imputerniciti sa primeasca banii.

| kr.mdy a răspuns:

Nu e legal, si poate pierde serviciul. Cine semneaza de primire?

| mi25 a răspuns:

Nu poate sa te duca nicaieri daca nu are dovezi ca ti-a lasat banii. Daca merge la politie sigur va fi concediata, deoarece ea este obligata sa inmaneze destinatarului banii, iar daca nu-l gaseste, mai incearca de doua ori, apoi sa-i depuna la caseria postei si sa lase instiintare ca beneficiarul banilor sa se prezinte la sediul postei sa-i ridice.

| uofdenis explică (pentru mi25):

Faza e ca vecina ce mi-a inmanat banii mei sustine ca nu a vazut ca erau mai multi de cat trebuiau. Desi eu am avut banii fixi si doar chitanta mea. Normal vina ar fi a postasitei ca nu i-a dat cui ii trebuie, nu?

| mi25 a răspuns (pentru uofdenis):

Desi explici putin cam rau, eu am inteles urmatoarele:
1. Postarita a lasat banii la vecina cu talon (chitnta) cu tot.
2. Vecina ti-a dat banii impreuna cu talonul.
3. Tu zici ca banii erau in suma trecuta pe talon.
4. Nu am inteles de ce te acuza postarita? Ca in intrebare prezinti intr-un fel problema: ca postarita spune ca ti-a lasat banii vecinilor, iar aici ca vecina ti-a inmanat banii.
In orice caz, daca nu ai semnat pentru bani, nu te poate trage nimeni la raspundere: banii se inmaneaza pe baza de semnatura si act de identitate.