| VoNynyo a întrebat:

Am o intrebare ce
Parere aveti despre cazul de la Caracal.Si ce merita?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Deocamdata, din ce-am aflat, nu pot sa am o parere completa si sigura, cu o singura exceptie: criminalul a ucis-o pe Alexandra Maceseanu. In rest sa asteptam rezultatele cercetarii, abia apoi putem avea o imagine completa.
Criminalul merita o pedeapsa de cel putin 20 de ani, fiind vorba de omor calificat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu te ai saturat de cate pareri ai auzit?

| AC4S4 a răspuns:

Intamplarea de la Caracal a aratat ca institutiile din Romania nu sunt pregatite pentru cazuri extreme, neobisnuite.
Se vede foarte clar in persoanele de rand ale acestor institutii. Simpli politisti sau cei care raspund apelurilor la 112. Daca nu li s-a dat informatia completa au incercat sa scape de caz. Nu stii fix strada si numarul unde esti, ne pare rau avem alte cazuri. Chiar si politistul ii spunea sa nu tina linia ocupata ca au si alte urgente, parca si vad ce urgente aveau (se mai bateau tiganii prin sat, mai depasea unul viteza, s-o imbatat vreunul).

Evident, cazul a aratat si probleme la grad mai inalt. Adica au tot menajat cazul, i-au dat o pedeapsa destul de mica. Incepe sa para ca in Romania astfel de crime nu sunt grave. Se elibereaza oameni mai repede, le dau pedepse mici.

Deci, pe langa problemele de incompetenta s-au aratat si probleme de coruptie, evident.

P.S.: Simt o legatura puternica intre doamnele care raspundeau apelurilor de la 112 si secretare (daca nu ai toate documentele necesare, in ordinea care trebuie, semnate, avizate... descurca-te si hai cand procedura e indeplinita perfect).