| numelemeu1990 a întrebat:

Salut,am o intrebarebig grin locuies in Italia si am decis sa merg in aprile i Romania cu avinul.rad porblema mea este ca infebruarie i-mi scade buletinul romanesc. intrebarea mea este:pot sa merg in Romania cu avionul daca am buletinul expirat?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu legea italiana, respectiv daca poti calatori in strainatate cu CI italiana. Daca nu poti calatori atunci poti obtine de la o reprezentanta diplomatica a Romaniei (Ambasada sau Consulat) un titlu de calatorie, valabil doar pentru intoarcerea in Romania.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti merge cu cartea de identitate expirata (n-ai buletin). Daca n-ai pasaport valabil, ai 2 posibilitati sa obtii o carte de identitate, citez:
"(6) În situaţia cetãţenilor români care au domiciliul în România şi se aflã temporar în strãinãtate, eliberarea cãrţii de identitate se poate face prin intermediul altei persoane, pe bazã de procurã specialã, autentificatã la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din ţara respectivã.
(7) Cetãţenii români aflaţi în strãinãtate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate împreunã cu documentele prevãzute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României din statul respectiv."
De luna viitoare poti face demersurile pentru obtinerea CI, fie in varianta de la alin.6, fie in cea de la alin.7. Numai bine!

| numelemeu1990 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi foarte mult pentru raspuns! vroiam sa precizez k eu locuiesc in Italia de 7 ani deci am carte de identitate italiana! dar eu stiu ca cu cartea de identitate italiana nu poti merge in strainatate. atuncia eu daca ma buletinul romanesc si pasaportul expirat nu mai pot merge in Romania sau cum vine asta?

| Ioandelasal a răspuns (pentru numelemeu1990):

Nu stiu legea italiana, respectiv daca poti calatori in strainatate cu CI italiana. Daca nu poti calatori atunci poti obtine de la o reprezentanta diplomatica a Romaniei (Ambasada sau Consulat) un titlu de calatorie, valabil doar pentru intoarcerea in Romania.