| OmuCuSobolanii a întrebat:

Am o intrebare/nelamurire.Eu am un tata vitreg care ne-a facut viata un calvar mie si mamei de cand eram eu mic 4 ani acum am 24 si cica e o lege in care nu poti divorta sau sa-l dai afara din casa (apartamentul e pe numele lu maicamea, el nu are drept absolut deloc la nimic)pentru ca-i revine si lui drept la casa / apartament daca a locuit mai mult de 5 ani. Si vreau sa stiu daca e adevarat chestia asta. Si in acesti ani el nu a contribuit absolut deloc la intretinerea apartamentului nici macar cu 1 leu la intretinere. El sta la pensiune/hotel cum aici la noi.Am nevoie de ceva sigur va rog frumos!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cine ti-a spus prostiile cu 5 ani, cu interdictia de a divorta si ca el are dreptul de a sta acolo este un necunoscator al Codului civil, de rea-credinta sau ambele.
Mama ta poate divorta oricand si atunci tatal vitreg va trebui sa paraseasca locuinta. Si poate sa-l evacueze, dar numai in urma unui proces. De asemenea, daca se poarta urat, poate sa obtina si un ordin de protectie, in care sa se prevada inclusiv ca nu are dreptul sa locuiasca cu voi.
Daca ce-ai spus este real sunt de parere ca mama ta ar trebui sa divorteze.

| darrio2007 a răspuns:

Daca apartamentul este al mamei tale dinainte de a se casatori cu el, e clar ca el nu are dreptul. Sa-si ia boarfele si sa se duca. Doar mama ta il poate goni.

| LzzD a răspuns:

Poate si sa divorteze si să-l dea afară, dar cred că trebuie al doilea proces după divorț pentru a-l evacua, si el o poate lungii cu procesele, deci poate dura ani buni.

| wholePrize1 a răspuns:

Hei! Funda daca vrei!
Pai... De unde ai aflat porcaria asta cum ca voi sunteti obligati sa il tineti pe el in casa. Legea nu este respectata in Romania. Daca mama ta vrea sa divorteze de el, atunci sa o faca. Nimeni nu o opreste. Are nevoie doar de un avocat. Daca vreti sa il dati afara din casa, atunci dati-l afara din casa. Nimeni nu vine sa va inspecteze. Sa vad daca el are casa sau nu. Sunt foarte multi oameni care o duc si mai rau. El ar trebui sa fie fericit. O duce foarte bine. Este ca si la lux. Este somer? Din ce am inteles de la tine este somer. Ar trebui sa explice mama ta asta unui avocat, sa divorteeze, iar tu si cu mama ta ati duce o viata foarte foarte linistita. Fa asa cum iti place!
ANAUNICORN11