In cazul expus nu este nevoie de avocat.
Transmiterea dreptului de proprietate asupra unei case se poate face numai prin act autentic, probabil contract de donatie, incheiat la un notar public.
Si daca se ajunge la executarea silita a unchiului nu se poate executa silit intreaga casa, se va executa silit doar partea din casa primita de la nasa, indiferent cat este aceasta, chiar 50% sa fie.
Si cum s-ar face asta?
Vand doar jumatate de casa sau?
Adica, daca parintii lui vor locui acolo cu ce ii va afecta ca executa silit doar jumatate sau cat ii revine lui? Vor fi fortati cumva sa se mute?
Vanzarea s-ar putea face doar daca acea casa poate fi impartita in 2 apartament, altfel nimeni nu ar cumpara.
Nu e impartita, este o casa cu etaj si atat. Curtea nu e extraordinar de mare.
Deci daca el ar fi executat silit, ce se intampla cu, casa si cu parintii tovarasului meu?
asta e intrebarea mea, mai bine o vand dinainte si isi ia fiecare partea?
desi ei vor sa se mute si sa locuiasca acolo.
Nimeni nu poate fi fortat sa-si paraseasca proprietatea, asa ca parintii nu vor trebui sa se mute, decat in cazul ca stau numai in partea lui si aceasta se va putea vinde. Vezi si raspunsul meu anterior.
De altfel, daca se ajunge la executare silita, se vor executa mai intai bunurile cu care a garantat datoriile (daca este cazul), apoi se va popri salariul si conturile din banci (daca exista) si abia apoi partea lui din casa.
Asa cum am spus nu cred ca se va vinde acea parte, daca imobilul nu este partajabil fizic.
Atunci nasa sa doneze casa parintilor si acestia vor putea sta acolo linistiti, ei nu pot fi executati siliti pentru datoriile fiului.
Ok, multumesc
Este unchiul, este fratele mamei lui.
problema e ca nasa e batrana si stie ca el e problematic, dar cumva vrea sa fie corecta si sa lase jumate-jumate amandurora.
Cel mai bine e sa le lase casa parintilor lui. Daca unchiul lui va detine o parte din casa, s-ar putea sa se trezeasca cu probleme de genul.
Asa ar fi cel mai bine, da, dar ea nu intelege, e batrana si vrea sa lase egal amandudora.