Domiciliul ramane cel din actul de indentitate, adica cel din romania, dar iti poti stabili o resedinta in germania, un fel de domiciliu secundar, unde vei primi actele oficiale, corespondenta etc(trebuie sa faci niste declaratii la politie in sensul asta).
Eu locuiesc in germania de 10 luni si muncesc cu contract din romania, masina am inmatriculat-o cu nr de tol si adresa e de romania.iti trebuie un fel de flotant(anmeldung)si drept de munca(daca vii cu firma de ro til face firma). Eu caut un apartament sa-mi aduc prietena si sa invat germana pentru a ma stsbili aici.
In legaura cu stabilirea in Germania nu e greu daca ai un contract de munca legal in care poti demonstra ca ai un venit iti gasesti chirie. dupa care iti vei face la Rathaus(primarie)anmeldung(adresa). Nu e complicat.Cu masina asta vreau si eu sa ma interesez ca vreau sa imi iau masina si sa ramana aici inmatriculata sa platesc aici taxe si asigurare etc si sa o duc in tara sa circul cu ea acolo. sper ca ti-am fost de ajutor daca aflu ceva si de masina te tin la curent. daca afli tu ceva te rod spune-mi si mie.Bafta!
am un prieten in germania pe care il vizitez regulat. domiciliul il are inca in romania. masina e inmatriculata in romania si platesti doar la noi taxele (care sunt mult mai ieftine decat la ei oricum).