| Cosmin06 a întrebat:

Am o nelamurire in legatura cu noua lege a permiselor de conducere. Am 18 ani am luat A-ul si B-ul, si am inceput si C+E dar am apucat sa fac abia o sedinta pentru C si mi-au zis sa astept pana pe 19 ianuarie sa vedem cum ramene cu legea, daca pot sa continui sau nu. Voi ce credeti?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu o sa mai poti continua si nici n-are nici un rost, examenele se vor putea sustine abia la implinirea varstei de 21 ani.

| Decrepit a răspuns:

De la 19 ianuarie intra in vigoare o alta lege pentru permisele de conducere si varsta de la care le poti lua. Potrivit noii legi, vei putea lua permis C+E, doar daca ai 21 de ani.

Citez din noua lege : "vârsta minimă pentru categoriile C și CE este stabilită la 21 ani, fără a aduce atingere dispozițiilor privind conducerea acestor vehicule din Directiva 2003/59/CE."

Adica,daca tu ai fi avut 19 si aveai deja permis C+E, nu te-ar fi afectat, dar cum vei putea termina procesul de obtinere abia dupa 19.01 a.c. vei fi direct afectat si va trebui sa astepti aproape trei ani,sa reiei procesul.

Poti sa citesti mai multe despre noile directive, care sunt, daca nu ma insel, si in Codul Rutier pe anul asta, pe link : http://www.permis-de-conducere.ro/......se-auto-94

Nici testele teoretice, nici cele practice nu vor putea fi reluate, de cum intra in vigoare noua lege.