| MultiCore a întrebat:

Am o nelamurire. În momentul în care Nokia a făcut acel promo pentru Lumia 520, ei au cerut acordul celor de la S-Type să le utilizeze melodia Billboard pentru background?
(sau n exemple cu cei de la Orange respectiv Vodafone care folosesc melodii de background de la artiști)

Răspuns Câştigător
| Danzell a răspuns:

Nu asa merge treaba. altfel cum crezi ca isi castiga banii cantaretii? e drept ca la noi mai putin din drepturile de autor dar si astea reprezinta un venit.
daca Orange vrea sa faca un spot si vrea muzica. ei platesc. daca artistul vrea sa fie promovat in mod specific el plateste.

este vorba despre care este obiectul principal. in cazul reclamelor e vorba de serviciile sau produsele pentru care se face reclama.

oricum e destul de stufoasa treaba nu mai stiu cum se numea legea care reglementa asta dar stiu ca exista.
depinde cum o iei.

2 răspunsuri:
| Danzell a răspuns:

Normal. tu ce crezi. Oricine foloseste ceva care genereaza venit, ajuta sau urmeaza sa genereze venit, este obligat sa plateasca drepturile de autor, daca acesta doreste.

| MultiCore explică (pentru Danzell):

Dar asta nu cumva le face reclamă? Adică nu compensează?

| Danzell a răspuns (pentru MultiCore):

Nu asa merge treaba. altfel cum crezi ca isi castiga banii cantaretii? e drept ca la noi mai putin din drepturile de autor dar si astea reprezinta un venit.
daca Orange vrea sa faca un spot si vrea muzica. ei platesc. daca artistul vrea sa fie promovat in mod specific el plateste.

este vorba despre care este obiectul principal. in cazul reclamelor e vorba de serviciile sau produsele pentru care se face reclama.

oricum e destul de stufoasa treaba nu mai stiu cum se numea legea care reglementa asta dar stiu ca exista.
depinde cum o iei.