| andreii_5421 a întrebat:

Salut am o plangere penala pentru inselaciune plus o acuzatie de uz de fals. art 293 fals privind identinatatea. daca este retrasa plangerea penala si raman cu acuzatia de uz de fals...se mai cerceteaza mai departe?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Falsul privind identitatea(art. 293 Cod Penal) nu este aceeasi infractiune cu uzul de fals(art. 291 Cod Penal) si este diferita si de inselaciune. De altfel Codul penal are 3 infractiuni de inselaciune, respectiv art. 215 - inselaciunea, art. 296 - inselaciunea la masuratoare si art. 297 - inselaciunea privind calitatea marfurilor. La toate aceste infractiuni se pedepseste si tentativa. Daca este corect ce ai spus inseamna ca ai comis 3 infractiuni, asa ca se aplica si regulile de la concursul de infractiuni. Niciuna nu se cerceteaza la plangerea prealabila a persoanei vatamate, asa ca retragerea plangerii nu are nici un efect, organul de cercetare penala trebuie sa continue cercetarea. Chiar daca ai fi scos de sub urmarire penala ori s-ar inceta urmarirea penala pentru o infractiune vei fi cercetat in continuare pentru cealalta/celelalte, fiind infractiuni diferite.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu vreo citeva pentru ca, dupa ce am fost instiintat ca am atit de platit, dupa ce am platit pentru ca nu-mi plac tinichelele in coada, aflu de la aceleasi firme ca puteam reduce plata la jumatate daca negociam cu "cineva". Am raspuns sincer ca sint constient ca vom pierde in viata oricum si am ales sa pierd banii.