| ionika17 a întrebat:

Salut.Am o problema, am fost obligat de firma sa imi dau demisia din cauza sefei mele.Aceasta sefa ma hartuia moral, verbal daca o chemai sa iti inchida factura nu venea, dura minute intregi pana ajungea la mine la casa. Problema ca clientii faceau galagie ca asteptau atata la casa.Problema este ca unii clientii luau prin credit si trebuia sa fie scanata legitimatia unei sefe de la supra pentru a inchide factura.Si una dintre acestea de la un timp nu mai voia sa faca nimic, cand aveai nevoie de un cod nu chema raionul si daca chema dura minute in sir.Este genul de persoana care vrea sa controleze totul.Le-am spus si managerilor ca ma da dracului si ca ma face un terminat dar tot ei ii lua apararea (ieri mi-a zis unul dintre ei ca trebuie sa fiu mai diplomat). Dupa ce am dat-o de gol ca ce face ea pe acolo a inceput sa se razbune pe mine.La baie nu te lasa sa te duci, ma dadea de nu stiu cate ori prin statie, ma urmarea sa vad daca sunt pe case, ma tinea pe case fara sa fie clienti).In perioada cand pe eram pe raion mai trecea de mai multe ori pe raion (desi ea nu avea nici o treaba cu raionul). Sincer eu as da-o in judecata ca din cauza ei am fost dat afara de la munca din ca tot timpul voia sa ma provoace sa imi controlul si s-o insult.Si ieri m-a facut sa imi scriu demisia ca am insultat-o dupa ce i-am spus la randul meu ca ma insulta.A intors toti colegii impotriva mea, eu cred ca se simtea inferioara mie. Aveam mare succes la clienti, tot timpul clientii ma respectau si ma salutau iar colegii nu "ma suportau " (eu aveam cei mai multi clienti dintre toti) dar cred ca nu ma suportau ca nu socializam cu ei. Nu cred ca sunt obligat sa socializez cu niste oameni care nu imi plac.Chestia este ca la inceput ma intelegeam foarte bine cu sefa dar de cand a inceput sa ma controleze psihic si moral nu am mai putut sa ne mai suportam. Avea o atitudine de abuz de putere pe care eu nu pot suporta asa ceva, ma face sa ma simt jignit si frustrat.Si ma mai scapa si pe gura si o mai insultam eu dupa ce ea ma controla desi eram al ei.M-as duce sa vorbesc cu un avocat.

23 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai facut o greseala dandu-ti demisia si acum este greu, poate chiar imposibil, s-o repari.
Daca situatia era asa cum ai prezentat-o nu trebuia sa-ti dai demisia ci sa astepti sa-ti desfaca firma contractul individual de munca si apoi puteai reclama la ITM si sa dai firma in judecata.
Nu cred ca vei avea succes daca o dai acum, mai ales ca spui ca si colegii sunt impotriva ta, astfel ca nu vei avea probe cu ce sa dovedesti situatia expusa, dimpotriva, martorii vor fi impotriva ta.

Bula
| Bula a răspuns:

Scrie o RETRAGERE AL DEMISIEI, iar in motivare scrie din cauza si la fortarea cui ai dat demisia pe care o retragi.
In explicatii scrie motivele pentru care sunteti in dusmanie si cere sa fii pus in subordinea altei persoane!
Nu uita sa treci si datele tale de contact (telefon, e-mail)!

Cererea trebuie depusa la secretariatul /registratura firmei, in 2 exemplare identice! Un exemplar va ramane la firma, iar pe copie se va scrie numarul si data inregistrarii si ramane la tine.

| nukeyly a răspuns (pentru Bula):

RETRAGERE AL DEMISIEI, interasata mutare. Poate fi aprobata favorabil?

| Bula a răspuns (pentru nukeyly):

Demisia se poate retrage, dar se poate si respinge (de superiori).
In orice caz, o asemenea mutare ar face cutremur in firma.

| Violleta2022 a răspuns:

Eu in locul firmei ti-as fi desfacut contractul de munca disciplinar. Aia au avut mila de tine, daca te-au pus sa-ti dai demisia, facandu-ti un favor.

La munca nu mergi sa socializezi cu nimeni si nici sa vorbesti urat, vulgar si injurios cu sefii, ci sa muncesti si sa fii respectuoas. Iar cand seful iti spune sa faci ceva, executi nu comentezi, nu injuri si nu jignesti.

Evident ca acum nu te respecta nimeni cu un asemenea vocabular, de aceea nu se mai uita nici un coleg la tine.

Poti sa mergi sa discuti si cu 100 de avocati, toti colegii vor depune marturie impotriva ta, fiindca au avut ochi si urechi la vorbele urate pe care le-ai spus acolo si parca te vad cum platesti cheltuielile de judecata.

| ionika17 explică (pentru Violleta2022):

Tocmai ca eu nu socializam cu ei.Si ia du-te du-te tu la munca sa fii contralat si hartuit de o isterica care poate acasa nu are ce-i trebuie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru ionika17):

Viata personala a sefei nu te intereseaza pe tine si nici sa o jignesti, asa cum ai facut, unde ai martori toti colegii.

vad ca pe topicul asta ti-a fost rusine sa pui injuriile pe care i le-ai adresat, deci lumea se pare ca-ti da dreptate,
desii realitatea este alata, scrisa deja in topicul scris anterior.

Vreau sa-ti spun un lucru: cu asemenea vocabular si cu martori colegii de munca, nu vei avea niciodata castig de cauza intr-o judecata!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Iar după ce vorbești cu avocatul ce vei face?

| ionika17 explică (pentru sadrian46):

Ma gandesc ca imi va spune ce sa fac

| sadrian46 a răspuns (pentru ionika17):

Ce să faci ca să ce? Care este rezultatul care dorești să îl obții, apelând la justiție.

Sa ma intorc inapoi in firma ca eu am fost obligat sa plec de acolo nu ca am vrut eu.Pe demisie scrie ca pot sa fac constestatie in 45 de zile.

Cum demonstrezi la judecător că tu ai fost obligat să pleci, cu dovezi? Poveștile nu sunt dovezi în justiție.

Si eu daca zic ca mie imi placea locul de munca si munca pe care o faceam si din cauza la o isterica am fost obligat sa imi dau demisia, ca oricum imi desfaceau ei contractul ca daca era sa plec plecam demult ca problemele cu ea sunt de aproape un an si eu am avut aproape 2 ani in firma aia.Si in plus eu le-am tot spus la manageri sa nu ma mai puna pe ea pe tura, si nu au fost de acord.Adica nu mi se pare corect sa pleci dintr-o firma ca esti permanent controlat si hartuit de o nebuna.

Si eu daca zic...eu le-am tot spus... Acestea sunt povești. Poveștile nu sunt dovezi. Pe povești un judecător nu poate lua o decizie.

Dovada nu am cum sa am la asa ceva ...sa fim seriosi.El ar trebui sa se gandeasca ca spun adevarul ca daca nu ar fi adevarat nu as merge sa fac contestatie as cauta imediat un alt loc le munca

El ar trebui sa se gandeasca ca spun adevarul. El așa poate să gândească. Atunci el va chema pe cei pe care tu îi acuzi. Ei vor susține că tu minți. Va fi cuvântul tău contra cuvântul lor. În acest caz legea le dă lor dreptate. Eu am trecut prin asta și știu. Așa că să înțelegi că nu ai șanse în justiție în acest caz. Avocatul îți va spune același lucru ca mine, contra cost.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu te obosi, nu e societatea ta.
Du-te increzator in alta parte.
Judecata e un proces lung, scump si fara rezultat in situatia ta.
Trebuie sa ai niste legi pe care le-ar fi incalcat sefa ta, si dovezi solide in acest sens.

| Wr3nch a răspuns:

Poți depune reclamație la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca), aia e gratis. Cu avocat e cu șustă, orice firma mare are avocați buni pe speed dial, și aia te mănâncă de viu dacă nu știi ce și cum să răspunzi.

| Emma30555 a răspuns:

Nu te mai complica. E pierderea lor daca tu erai un angajat bun. De multe ori in viata conteaza si cum te adaptezi, nu trebuie sa demonstrezi nimanui a cui e dreptatea lucrurile astea se vad in timp dar trebuie sa ai rabdare. Si nu fi paracios, mai ales cu sefii, din acest motiv te si urmarea, nimeni nu e perfect nici ea, nici colegii tai dar nici tu
Cauta alt loc de munca si treci peste.

| TheGentleman a răspuns:

Măi copii, în România, astfel de chestii se sancționează dur. Nu mai plecați capul în fața tuturor șefilor mărunți.

În România, este aproape imposibil să dai un om afară. Ceea ce ți s-a întâmplat ție este clar abuz.

Iată câteva tips and tricks care să te ajute pe viitor:

https://www.youtube.com/watch?v=A2Uj_EN19jc

| nukeyly a răspuns:

Daca ai semnat de bunavoie esti pe jumate mancat.
Daca te primesc inapoi, prin ceva miracol [in mintea ei va fi bezina pe foc ] > mai departe trebuie sa-ti joci cartile bine s-o faci cu nerviii, calm si calculat, poate se arunca in gol de pe o bordura inalta. Da-i un buchet de flori cere-ti scuze si cand se intorce cu spatele fa-o parasuta_ ps!: sa auda doar ea. Game on.

Nu te poate da nimeni afara daca iti faci treaba bine.
Si pe viitor vei fi cu 1 secunda mai destept.
Toate-s vechi si noua toate.

| LonelyGuy07 a răspuns:

Am trecut si eu prin ceva asemanator, am fost obligat de firma sa imi dau demisia pe motiv ca nu sunt capabil vizavi de atributiile care imi sunt cerute in fisa postului asta in conditiile in care aveam contract de 5 luni pe nedeterminat si toate erau bune si frumoase, motivul a fost unul simplu colegul de echipa si-a adus un prieten in firma si m-a sapat continuu, bagand vorbe la sefii ca x sau y neadevarate, iar el fiind mai vechi in firma au fost luate de bune! Mi s-a adus la cunostinta faptul ca nu se muncea pe teren cat trebuie din pricina mea, nu din vina colegului care, fiind sef de echipa nu dorea sa mergem pe teren! Am luat-o ca pe o lectie de viata, degeaba am incercat sa ii fac sa inteleaga chiar si cu dovezi aduse in favoarea mea, tot lui i-au tinut partea, pana sa aflu de la cineva ca acest coleg - jeg uman - ii avea la mana cu ceva si eu am picat de prost! Ce vreau sa spun din povestea asta in orice loc de munca unde te-ai duce NU VA FACETI PRIETENI colegi de munca sub nicio forma O SA REGRETATI

| LonelyGuy07 a răspuns:

Acum parerea mea nu merita sa faci astfel de demersuri, avocati, timp pierdut, altii bani pentru ca nu se stie ce anume relatii are sefa aia a ta in institutia aia si nu o sa rezolvi nimic, tu stii