| 123_9129 a întrebat:

Salut, am o problema eu si cu inca 2, am sa ma dau drept anonim

Adminul unui site/forum ne-a acuzat pe noi 3 de stergerea mai multor topicuri, in perioada cand eram moderatori pe respectivul forum, de complot, deoarece unul dintre noi facuse un forum pe ascuns si ii facuse reclama prin PM si celalalt a sters 300 topicuri din razbunare... iar eu sunt acuzat ca complicele lor
si spune ca vom avea probleme juridice

Intrebarea mea estetongueoate un admin sa ne trimita adresele de IP la judecatorie si ulterior la politie, ca apoi sa ne dea amenda penala pana in 80 000 RON sau sa ne trimita in inchisoare, mentionez ca eu si cu cel care a sters topicurile suntem minori sub 18 ani, celalalt are peste, cel care a facut forumul care avea sa concureze cu siteul adminului respectiv...adminul de pe site s-a suparat tare pe noi, bineinteles ca ne-a banat, dar a si readus topicurile sterse... el spune ca cica i-am cauzat daune si pierderi

e posibil sa se faca inchisoare ori sa se amendeze useri pentru stergerea unor topicuri?
mentionez ca topicurile erau articole copiate de pe alte siteuri
iar siteul respectiv se numeste Secretele lui Lovendal

cat despre cel care facuse forumul ce avea sa concureze cu siteul si-a sters forumul si acum nu mai pot da de el
daca am sters mailul si id de mess am sanse sa nu ma gaseasca?
daca am fibra? cum as putea schimba IP?

am incercat sa-mi cer si iertare de la adminul respectiv...

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Am vazut a doua intrebare si revin. Profesia de economist si functia de consultant nu atribuie, automat, calitatea de persoana juridica. Calitatea de persoana juridica se dobandeste numai dupa infiintarea unei firme si inscrierea in Registrul Comertului, in una din formele juridice prevazute de Legea nr. 31/1990, legea societatilor comerciale, OUG nr. 44/2008, privind PFA, intreprinderea individuala ori familiala, precum si societatile cooperative. Numai bine!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca o sa fie vreo urmare, mai ales penala. In orice caz nu vad de ce v-ar putea acuza penal si apoi, cel care v-a amenintat, nici macar nu cunoaste Codul penal, amenda maxima prevazuta poate fi de cel mult 50. 000 lei(cand se prevede exact amenda) si de pana la 30. 000 lei, cand este prevazuta alternativ cu inchisoarea. Ar fi putut actiona pe cale civila, pentru raspundere civila delictuala si sa va ceara daune, daca cele sterse ar fi fost proprietatea lui si avea drepturi de autor, dar spui ca au fost copiate. Sigur ca, daca ar fi fost vreo infractiune, organul de cercetare penal(politie ori parchet) te pot gasi, indiferent daca ti-ai schimba acum IP-ul. Oricum, nu ar fi trebuit sa stergeti postarile, nu este frumos gestul vostru. Numai bine!

| Minks a răspuns:

Doar daca demonstreaza cu acte ca voi i-ati adus un prejudiciu direct. Daca forumul este moderat de o persoana fizica si nu o persoana juridica asta e chiar greu sau chiar imposibil de demonstrat. Dar pe scurt, nu iti face griji, politia chiar nu se incurca cu prostii de genul. Chiar daca o sa incerce sa va reclame nu o sa fie luat in serios. Nu iti fa griji, altii dau in cap si scapa, voi chiar nu o sa patiti nimic.

| Minks a răspuns:

Nu, persoana juridica este firma!

Răspuns utilizator avertizat
| LaLaLari a răspuns:

Sorryda nu prea ma descurk la chestii penale si noo...
din cate am inteles nu stiu nu prea cred ca are ce sa iti faca.sub ce acuzatie?!

| 123_9129 explică:

Daca adminul respectiv e consultant si economist, e persoana juridica?

| 123_9129 explică:

Deci daca nu e persoana juridica, siteul nefiind condus de o firma, inseamna ca judecatoria nu il va baga in seama...

siteul il crease din pasiunea lui, posteaza pentru ca ii place, intr-adevar castiga bani, dar doar dupa site... dar dupa forum nu castiga mai nimic
siteul nu a fost afectat, in schimb, spune el ca forumul a avut parte de pierderi...nu stiu daca se referea la bani
daca se refera la pierderi de vizitate pe forum sau de activitate pe forum, inseamna ca nu ar avea de ce sa avem probleme juridice sau civile

nu adminul mi-a transmis direct chestia asta, ci moderatorul global al forumului