Nu are rost sa depui plangere penala pentru calomnie sau insulta, acestea nu mai figureaza ca infractiuni in Codul penal actual, de altfel au fost abrogate inca din vechiul Cod penal, inca din anul 2006.
Tot ce poti face este sa introduci o actiune pe cale civila, in baza raspunderii delictuale, pentru afectarea dreptului la propria imagine si sa ceri daune morale. Pentru ce spui ca au facut nu este sigur ca o sa castigi, chiar in caz de castig o sa fie o suma modica si nici aceasta nu cred ca o s-o obtii practic, mai ales daca sunt toti minori.
Sunt informat, ca mai sunt infractiuni. Da sub alte articole.
Nu este adevarat. Care sunt articolele?
Din punctul meu de evdere, e exagerat sa depui plangere. Gandeste-te ca ei isi vad propriile defecte in insultele pe care ti le adreseaza, te vei dovedi a fi o persoana slaba de inger daca nu le poti face fata fara a te prezenta afectat.
Da, frate, da a devenit enervant + ma simt la modul, descriminat. Si vreau sa sufere, sa vada si ei cum ma simt cand sunt batjocorit si descriminat. Si ca in tara asta, exista si dreptate, nu numai diferente.
Nu trebuie sa ajungi chiar la plangere penala... nu ii baga in seama. Daca te pui la mintea lor te vei cobora la nivelu lor. Ai sa vezi ca peste cam 3-4 ani tu vei fi cineva important cu o casa mare iar ei vor veni la tine ca sa le dai bani.
Pai daca nu-ti plac scarieturile tale de pe miine poti sa le acoperi cu un plasture
Foarte usor de spus. Da eu am cicatrici de la scarieturile alea. Si le am de aproximativ 1 an.
anonim_4396 întreabă:
LikeeChocolate întreabă: