Intai, este nevoie de un duplicat al actului de proprietate--- vezi cum se obtine :http://www.fraudaimobiliara.ro/......u-distrus/
Fratele tau are doua posibilitati:
1. Obtine un duplicat sau o copie legalizata de pe actul de proprietate, de la organul care l-a emis, de la notarul public sau de la vanzator, dupa caz.
2. Obtine un extras de CF de la biroul de carte funciara unde imobilul este intabulat.
Actele pierdute se refac, mai intai rezolvati probleme cu actul de casa la un notar/primarie ceva apoi se rezolva si buletinul
Ideea este ca i-ar fi folositor sa se angazeje, caci dupa cum stiu in ziua de astazi daca nu ai carte de identitate nu existi. Alta problema este ca proprietarul apartamentului face in ambitie in a nu procura actul casei sau un duplicat (din cate am inteles, costa 5 mil. lei vechi, ceea ce este mult, posibil asta este si cauza). Nu neaparat pierderea este o problema ci faptul ca a expirat. Multumesc de raspunsuri.
Am inteles ca solicitarea unui duplicat te costa intre 300-500 ron, este adevarat? sau este pentru emiterea originalulul, adica refacerea?
Proprietarul trebuie sa mearga la institutia care a eliberat actul de proprietate si sa solicite un duplicat.