anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am primit astazi o amenda.a adus-o postasul in plic...eu pe plicul ala am scris numele politistului care mi-a dat amenda si in parantez am scris (gasca)...si alt politist m-a vazut, mi-a luat plicul si l-a sunat pe acel politist.ce se poate intampla?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate intampla nimic acum, nu ai savarsit nici o fapta penala sau contraventionala, doar ca acel politist te poate lua in vizor si sa te arda, cat se poate de rau, de fiecare data cand o sa calci pe bec. Numai bine!

| DanRosu a răspuns (pentru Ioandelasal):

Unii spun ca nu patesc nimic, altii ca daca politistul se simte ofensat se poate duce la tribunal si sa ma bage la ultraj si pot primi o amenda penala de minim 1000 de lei sau poate cere daune morale.

| Ioandelasal a răspuns (pentru DanRosu):

Ofensa a fost abrogata din Codul penal inca din anul 2002. Ultraj nu poate fi, acesta se savarseste prin amenintari sau violente, citez:
"Ultrajul. ART. 239
Ameninţarea sãvârşitã nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directã contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implicã exerciţiul autoritãţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã.
Lovirea sau orice acte de violenţã, sãvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implicã exerciţiul autoritãţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Vãtãmarea corporalã, sãvârşitã împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implicã exerciţiul autoritãţii de stat, aflat în exercitiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.
Vãtãmarea corporalã gravã, sãvârşitã împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implicã exerciţiul autoritãţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
Dacã faptele prevãzute în alin. 1-4 sunt sãvârşite împotriva unui judecãtor sau procuror, organ de cercetare penalã, expert, executor judecãtoresc, poliţist, jandarm ori militar, limitele pedepsei se majoreazã cu jumãtate."

2 răspunsuri: