| iossucks a întrebat:

Salut! Am rămas corigent la română din cauza profesoarei mele de tomână exigente care ne dă 5 note pe semestru, 6 cu tot cu teze. Eu cu sora mea suntem în aceeași clasă și sumtem gemeni. Profesoara ar trebui să mă treacă și pe mine clasa? Pentru că sora mea a trecut clasa eu nu și am înțeles că profesorii au obligația să îl treacă clasa pe unul dintre gemeni dacă nu a trecut clasa sau a rămas repetent

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cum ai ramas repetent daca nu s-a terminat inca anul scolar, media pe un semestru poate fi corijata pe sem.II si sa promovezi sau poti sustine examenul de corigenta, doar daca n-ai reusit la acesta ramai repetent.
Profesorul nu este obligat sa treaca pe nimeni, daca nu invata in asa fel incat sa obtina media anuala 5 sau sa reuseasca la examenul de corigenta, indiferent ca mai are un geaman in aceeasi clasa, notele se dau pe cunostintele fiecaruia, nu numai a unuia.

| iossucks explică (pentru Ioandelasal):

Citește ce am scris și după aceea comentezi!

| Ioandelasal a răspuns (pentru iossucks):

Prevederea respectiva se aplica doar pentru transferul elevilor, nu si la promovarea unei clase, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"ART. 145.Gemenii, tripleţii etc. se pot transfera în clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea părintelui sau reprezentantului legal sau la cererea elevilor, dacă aceştia sunt majori, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ."
"

| darrio2007 a răspuns:

Notele se dau in functie de cunostintele fiecarui elev. Din doi gemeni unul poate fi ma slab. Nu exista nici o regula ca trebuie sa va treaca pe amandoi. Total eronat.

| iossucks explică (pentru darrio2007):

Ba da trebuie pentru că gemenii nu pot fi separați. Unul trece, altul rămâne în aceeași clasă. Nu are sens ce spui

| darrio2007 a răspuns (pentru iossucks):

Asta crezi tu si asa vrei sa fie. Nu te mai contrazice degeaba, că nu poate fi cum vrei.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Profesoarei de tomână? Daca asa ai scris si in teza cum scrii aici ce vrei sa ti faca saraca sa te pupe? Ce varsta are profa? Daca i faceai un masaj te trecea clasa cu 10 ca e si ea obosită o dor si pe ea oaselelaughing

| Fatamuntilor a răspuns:

Ai vrea tu, nu?
Inca nu s-a terminat anul scolar ai timp sa recuperezi!
ROAGA-TI sora sa te ajute daca vreti sa terminati anul scolar impreuna!

| Lukasssz a răspuns:

Cel mai bine vorbesti cu parintii tai, ei pot remedia situatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și eu cu sora mea geamănă suntem în aceeași clasă. Eu învăț atât de prost încât eram pe cale să fiu exmatriculată săptămâna trecută. Pe când ea învață foarte bine are doar note de 9 și 10 prea puține sub 9. Și ce ar fi trebuit să o exmatriculeze și pe ea? Sau să mă salveze pe mine doar pentru că este ea în clasa aceea? Este eronat ceea ce spui. Da sunteți gemeni dar sunteți persoane diferite cu gândiri, comportament și atitudini diferite. Dacă sora ta va ajunge la o facultate bună și va lucra de exemplu ca avocat ce crezi că te vor angaja și pe tine ca avocat pentru că sunteți gemeni? Nu te contrazice aiurea pentru că nu este cazul. În ce clasă ești? A 9a? Dacă spui chestiile astea bănuiesc că ai intrat la liceul acesta pentru că te-ai transferat pe faza cu gemenii nu? E păi ține cont că asta se întâmplă doar aici. Mai departe nu e nimeni obligat să te treacă pe tine pentru că sora ta geamănă este în aceeași clasă.